Els partits es comprometen a continuar lluitant per protegir Torre Negra


  • Comparteix:

Tots els partits refermen el compromís de protegir Torre Negra, tot i la decisió judicial que obliga l'Ajuntament a tramitar de nou un Programa d'Actuació Urbanística (PAU) per urbanitzar a l'espai. Per la seva banda, CiU i ERC critiquen el conseller de Política Territorial per haver desautoritzat la decisió de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per haver aconsellat anteriorment al consistori no tramitar aquest PAU. En canvi, el PSC critica l'equip de govern per haver demanat aquesta opinió a la Comissió mentre continuava obert el procés judicial.

CiU manté la confiança en la protecció de Torre Negra. Els nacionalistes han criticat el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, per haver desautoritzat la Comissió d'Urbanisme de Barcelona per haver aconsellat anteriorment a l'Ajuntament la no-aprovació d'aquest PAU a Torre Negra.

Joan Recasens és portaveu de CiU.

Joan Recasens

Ens hauria agradat que el conseller Nadal hagués tingut una actitud de defensa de Torre Negra.


El PSC ha refermat el seu posicionament de preservació de l'espai de la Torre Negra. Tot i això, els socialistes han criticat l'estratègia jurídica de l'Ajuntament pel fet d'haver demanat a la Comissió d'Urbanisme una opinió d'aquest PAU havent-hi un procés judicial obert.

Salvador Gausa és portaveu del PSC.

Salvador Gausa

Hi ha una estratègia jurídica de l'Ajuntament que no ens sembla gens encertada.


ICV-EUiA ha mostrat 'molta cautela' davant la decisió judicial. Els ecosocialistes han refermat la seva aposta per la protecció de l'espai i han recordat que el projecte del Parc Natural de Collserola inclou Torre Negra.

Xavier Boix és portaveu d'ICV-EUiA.

Xavier Boix

La conselleria de Medi Ambient té clar que Torre Negra ha d'entrar en el perímetre del Parc Natural de Collserola.


El PP ha mostrat 'un escrupolós respecte' a la decisió judicial, tot i que els populars continuen apostant per 'un front comú' dels partits per protegir l'espai.

Berta Rodríguez és la portaveu popular.

Berta Rodríguez

Cal fer front comú, però cal acatar tot el que digui la justícia.


ERC ha fet un balanç negatiu de la decisió judicial. Els republicans també han criticat el conseller Nadal per haver deautoritzat la Comissió d'Urbanisme de Barcelona.

Raül Grangé és portaveu d'ERC.

Raül Grangé

No entenem el posicionament del conseller Nadal perquè ha desautoritzat la Comissió d'Urbanisme.


Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha instat l'Ajuntament a tornar a tramitar un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) del grup Núñez i Navarro per edificar al sector de la Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.