El grup Núñez i Navarro acusa l'Ajuntament de voler perjudicar els seus interessos a Torre Negra


  • Comparteix:

El grup immobiliari Núñez i Navarro acusa l'Ajuntament de voler incomplir la sentència judicial que obliga a tramitar el pla urbanístic de Torre Negra per perjudicar els interessos de la promotora. En un cara a cara al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', l'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat la protecció del sector i ha reiterat que el consistori esgotarà les possibilitats legals per evitar la urbanització d'uns terrenys on des del 2003 no s'hi pot edificar.

L'advocat del grup Núñez i Navarro, Rafael Jiménez, ha assegurat que la justícia ha donat la raó a la promotora obligant l'Ajuntament a aprovar inicialment el Pla d'Actuació Urbanística (PAU) que preveu construir 2.800 habitatges en 165 hectàrees de terreny. Segons Jiménez, el consistori està intentant incomplir aquesta resolució per perjudicar els interessos del grup i de la resta de propietaris. Ho ha dit en un cara a cara amb l'alcalde al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Rafael Jiménez

Estan intentant incomplir la sentència. Ho volen centrar en el grup Núñez i Navarro, però vostès han lesionat els drets de tots els propietaris.


De la seva banda l'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat les accions de protecció de Torre Negra, iniciades a finals dels anys 90 i que el 2003 van culminar amb la declaració de la zona com a no urbanitzable per part de la Generalitat. Recoder nega que el consistori vulgui laminar els interessos dels propietaris del sector i assegura que s'esgotaran totes les vies legals per frenar la urbanització d'uns terrenys que, segons la conselleria de Medi Ambient, s'inclouran en el perímetre del futur parc natural.

Lluís Recoder

Està fora de lloc dir que volem perjudicar els propietaris. La ciutat es va mobilitzar per la protecció. És un espai meravellós a dins l'àrea metropolitana.


Segons el grup Núñez i Navarro, les resolucions judicials i la posició del conseller de Política Territorial insten ara l'Ajuntament a 'aprovar inicialment' el PAU presentat l'any 1998, en un moment en què la zona era urbanitzable no programada. L'alcalde, en canvi, recorda que el pla urbanístic es va presentar un cop iniciats els tràmits municipals per desprogramar el sector.

En el cara a cara, Recoder també ha revelat haver rebut amenaces de ser denunciat per desobediència per no acatar una resolució judicial, tot i no concretar qui les ha fetes. Aquest acte té penes de multa de tres a dos mesos i la inhabilitació de sis mesos a dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.