Sant Cugat accepta el PAU de Núñez a Torre Negra per 'imperatiu legal'


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat inicialment el pla urbanístic del grup Núñez i Navarro a la Torre Negra. En una declaració conjunta llegida per l'alcalde, tots els grups municipals han deixat clar que el tràmit no suposa acceptar el projecte urbanitzador de la promotora, sinó només acatar les sentències judicials que han donat la raó a l'empresa.

En la declaració consensuada, els grups polítics recorden que un cop feta l'aprovació inicial del PAU ara s'obre un període per presentar al·legacions i han advertit que al final del procés l'Ajuntament podria desestimar el programa urbanístic.

El text pactat repassa els antecedents de la lluita per protegir la Torre Negra i recorda que l'any 1995 es va iniciar un 'moviment social i ciutadà' que va culminar, el 1998, en l'inici del tràmit municipal per convertir la zona en no-urbanitzable. El procés el va segellar la Generalitat l'any 2003, certificant definitivament que al sector no s'hi pot edificar.

En nom de tots els grups municipals, l'alcalde, Lluís Recoder, ha expressat així els motius del vot afirmatiu al programa urbanístic de Núñez i Navarro.

Lluís Recoder

La decisió judicial que acatem no suposa un sí al projecte urbanitzador, sinó acatar una decisió judicial. Ens refermem en la defensa de l'espai.


Tot i no compartir la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dóna la raó a la promotora Núñez i Navarro, els 25 regidors i regidores del consistori han votat favorablement 'per obligació judicial' i ja han avançat que impugnaran la decisió.

Els portaveus de CiU, ICV-EA i ERC han justificat el seu vot per 'imperatiu legal', mentre que els representants de PSC i PP han remarcat l'obligació d'acatar les decisions judicials malgrat la disconformitat amb el seu contingut.

Portaveus municipals

Joan Recasens (CiU), Salvador Gausa (PSC), Xavier Boix (ICV-EA), Berta Rodríguez (PP) i Raül Grangé (ERC).


La declaració acordada per tots els grups recorda que la Torre Negra s'ha inclòs dins la proposta de nova delimitació del Parc Natural de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.