El ple aprova la modificació del PGM de la Floresta després de sis anys de negociacions


Temes relacionats

ICV-EUiA es compromet a modificar el PGM de la Floresta i a urbanitzar els disctrictes (21/mai/07)

El PSC diu que ICV pateix un 'atac de banyes' per quedar-se al marge en la modificació del PGM de la Floresta (24/gen/07)

ICV-EA vol que es 'blindi' la modificació del PGM de la Floresta per garantir la llum verda de la Generalitat (28/nov/06)

La plataforma d'afectats pel PGM de 1976 espera que el ple doni llum verda al projecte de legalització de les cases (13/jun/06)

El ple debatrà avui l'aprovació provisional de la modificació del PGM per legalitzar les cases de Can Borrull (20/mar/06)

Conesa diu que no retiraran la modificació del PGM de la Floresta (16/mar/06)

El Consell Assessor de l'Agenda 21 dimiteix per la modificació del PGM a La Floresta que inclou la urbanització a Can Busquets ( 4/mai/05)

La moció del PSC de fer una nova proposta de modificació del PGM de la Floresta sense urbanitzar Can Busquets no prospera (20/jul/04)

L'alcalde reitera que modificar el PGM de la Floresta és el que permet protegir millor Can Busquets i els interessos econòmics de la ciutat (19/jul/04)

CiU i ERC discrepen sobre la tramitació del projecte de modificació del PGM de La Floresta (25/jun/04)


  • Comparteix:

El districte de la Floresta compta amb un nou text refós de Pla General Metropolità (PGM) que permetrà donar una nova centralitat al districte, millorar la mobilitat i construir-hi habitatge protegit i equipaments. Tot i això, el sector de Can Busquets ha quedat fora del document. Ara queda pendent el vistiplau de la comissió d'urbanisme de Barcelona.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica què permetrà el nou text.

Mercè Conesa

Possibilita l'ordenació d'alineacions i rasants , la protecció del sistema de rieres i bosc, aprofitar les centralitats de la Floresta i la consolidació de l'habitatge protegit.


Els partits han coincidit a destacar que és una mesura necessària per a la Floresta per donar resposta a les mancances del districte després de sis anys de negociacions. Tot i això, el grup d'ICV-EUiA, que s'ha abstingut, ha lamentat que Can Busquets hagi quedat fora de la nova ordenació.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, explica els motius de la seva abstenció.

Xavier Boix

El tema de Can Busquets el veiem com una oportunitat amb la modificació del PGM. És una oportunitat perduda.


El PGM de la Floresta es va començar a tramitar fa sis anys. Durant aquests temps s'han fet diverses modificacions, ara validat en un text refós que haurà de ser aprovat per la comissió d'urbanisme de Barcelona.

És la primera vegada que el ple municipal ha aprovat aquest nou text refós sense cap vot en contra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.