L'Ajuntament aprova la cessió de la planta de Can Calopa i el Punt Verd a l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus


Temes relacionats

L'equip de govern atura la creació d'una comissió de seguiment de la planta de compostatge (20/des/07)

L'Ajuntament minimitza el problema de les males olors de Can Calopa (17/set/07)

Veïns de Mira-sol asseguren que un estudi municipal confirma les males olors de Can Calopa (12/set/07)


  • Comparteix:

La Planta de Compostatge de Can Calopa i el Punt Verd no dependran més de l'Ajuntament, sinó de l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus (EMSHTR), un organisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Ho ha aprovat el ple d'aquest dilluns sense cap vot en contra. Tant des del govern com des de l'oposició es confia que amb aquest traspàs se solucionin definitivament els problemes econòmics i veïnals que la planta ha generat.

Quan es compleixin els terminis i requisits necessaris, com és la conversió de l'espai de la planta de sòl d'equipaments a sòl tècnic, la planta de compostatge i la deixalleria ubicats a Can Calopa, a Valldoreix, ja no seran gestionats per l'Ajuntament, tot i que Sant Cugat conservarà la titularitat del Punt Verd. Així s'ha decidit durant el ple d'aquest dilluns amb els vots a favor de CiU, PSC, PP i ERC i l'abstenció d'ICV-EUiA.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, explica les raons per traspassar la gestió no només de la planta de compostatge, sinó també del Punt Verd.

Cristina Paraira

Raons d'economia i el fet que comparteixin instal·lacions aconsellen que sigui un mateix operador qui gestioni la planta i el Punt Verd.


Des de l'oposició, la regidora d'ICV- EUiA Àssun Reyes ha criticat que la decisió s'hagi pres per motius econòmics.

Àssun Reyes

El conjunt de mesures que vostès proposen tenen un fons purament economicista i formen part d'una estratègia que nosaltres no compartim.





Per part del PSC, el regidor Ferran Villaseñor ha repassat els problemes que ha generat la planta, tot i que s'ha mostrat satisfet del fet que s'hagi arribat a una solució.


Ferran Villaseñor

Aquesta planta de compostatge ha generat molts problemes d'olors, ha funcionat molt per sota de la seva capacitat durant anys i ha generat pèrdues econòmiques.





El ple d'aquest dilluns també havia de debatre la possible separació de Sant Cugat del Consorci per a la gestió de residus del Vallès Occidental, però finalment aquest punt s'ha retirat de l'ordre del dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.