Aprovades les modificacions del PGM que legalitzen les cases fora d'ordenació de la Floresta


Temes relacionats

El ple aprova la modificació del PGM de la Floresta després de sis anys de negociacions (20/mai/08)

La modificació del PGM de la Floresta, pendent d'al·legacions i del vistiplau de la Generalitat (16/oct/07)

L'Ajuntament completa el tràmit per regularitzar 127 cases fora d'ordenació (16/gen/07)


  • Comparteix:

La Generalitat ha aprovat definitivament les tres modificacions del Pla General Metropolità (PGM) que permetran legalitzar les cases fora d'ordenació de la Floresta i ordenar territorialment el districte. Les modificacions del PGM a can Montmany als àmbits de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés han rebut el vistiplau de les comissions d'urbanisme de Barcelona i de Catalunya. El PGM es podrà aplicar una vegada rebi la conformitat de la conselleria i es publiqui al butlletí oficial.

Les prop de 90 cases fora d'ordenació de la Floresta que el PGM de 1976 va deixar en zona forestal s'han pogut legalitzar gràcies a l'aprovació de la modificació del PGM a can Montmany i als àmbits de la Floresta, Valldoreix i Can Cortés. Aquesta regularització ha estat possible gràcies a la requalificació de nou hectàrees de sòl d'equipaments a la zona de Can Montmany, que s'han convertit a sòl forestal per no perdre hectàrees de sòl rústic en l'operació.

La Generalitat també ha aprovat la modificació de PGM a la Floresta que permetrà establir un nou sistema d'alineacions i rasants al districte, millorar la mobilitat, crear una nova zona de centralitat i construir equipaments i habitatge públic.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica què suposa pel districte. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

És una notícia magnífica que ens permet posar solució a problemes molt antics que tenia la Floresta.



La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, s'ha mostrat molt satisfeta d'aquest nou avenç per la Floresta.

Mercè Conesa

S'ha aprovat definitivament i en aquest moments només resta esperar la resolució del conseller i la publicació perquè sigui ferma i això és una bona notícia.



El PGM de la Floresta es va començar a tramitar fa sis anys. Durant aquest temps s'han fet diverses modificacions que es van validar en el ple municipal de maig. Després de l'aprovació de les comissions d'urbanisme de Barcelona i de Catalunya el text està pendent del vistiplau de la conselleria i de la seva publicació al butlletí oficial per poder-se aplicar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.