Els propietaris de Torre Negra creuen que la sentència torna el litigi al punt de partida


Temes relacionats

L'alcalde afirma que la sentència del TSJC reconeix el dret de l'Ajuntament a declarar Torre Negra zona no urbanitzable (24/feb/09)

Prudència dels partits polítics davant la sentència del TSJC sobre Torre Negra (24/feb/09)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Pere Feliu en una imatge d'arxiu

Pere Feliu en una imatge d'arxiu

L'Associació de Propietaris de Torre Negra considera que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l'acord per protegir aquest sector però que avala que sigui sòl no urbanitzable és 'un pas enrera' i significa 'tornar al punt de partida', quan el sòl era urbanitzable no programat. Els petits propietaris de Torre Negra consideren que ara és moment de tornar a obrir les negociacions entre la propietat i l'Ajuntament per tirar endavant un pla urbanístic que permeti edificar el 17% de la superfície.

El president de l'Associació de Propietaris de Torre Negra, Pere Feliu, ha assegurat a Cugat.cat que la sentència del TSJC dóna la raó als propietaris, perquè considera que la zona no mereix la protecció especial que demanen l'Ajuntament i la Generalitat.

Segons Feliu, aquest nou pas judicial resitua el procés al punt de partida, abans que al 2003 s'aprovés definitivament el canvi del PGM per convertir la zona en no urbanitzable.

Pere Feliu

Tornem a ser al punt de partida, quan era sòl urbanitzable no programat. Ens hem d'asseure i parlar-ho. La nostra proposta sempre és la mateixa.




La proposta de l'Associació de Propietaris de Torre Negra passa per urbanitzar prop d'un 17% d'aquesta espai natural i cedir la resta de les terres, més de 125 hectàrees, a l'Ajuntament perquè passi a ser de titularitat pública. Segons els petits propietaris, aquesta fórmula és la millor manera de protegir la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.