L'alcalde afirma que la sentència del TSJC reconeix el dret de l'Ajuntament a declarar Torre Negra zona no urbanitzable


Temes relacionats

Els propietaris de Torre Negra creuen que la sentència torna el litigi al punt de partida (24/feb/09)

Prudència dels partits polítics davant la sentència del TSJC sobre Torre Negra (24/feb/09)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l'acord de la Generalitat per protegir Torre Negra, però avala que la zona és no urbanitzable, no és un triomf del grup Núñez i Navarro. Lluís Recoder ha anunciat que l'Ajuntament impugnarà la sentència, però ha afegit que cal estar tranquils perquè la justícia ha reconegut que a la zona no s'hi pot edificar.

És la primera reacció de l'alcalde després de fer-se pública, aquest dilluns, la sentència del TSJC. En un acte a Barcelona, aquest dimarts, Lluís Recoder ha aprofitat per criticar els titulars de la premsa generalista, que han presentat la resolució judicial com un triomf del grup Núñez i Navarro, i ha subratllat que la sentència reconeix clarament, i en diverses ocasions, que l'Ajuntament té tot el dret de declarar Torre Negra zona no urbanitzable. Segons Recoder, aquest pronunciament deixa clar que a la zona no s'hi podrà edificar, en contra del que pretenen el grup immobiliari i l'Associació de Propietaris de Torre Negra.

Lluís Recoder

La sentència deixa clar que es pot declarar el sòl com a no urbanitzable. Els propietaris no poden estar eufòrics ni nosaltres deprimits.


En aquest sentit, l'alcalde considera que el TSJC es limita a assenyalar dos 'errors de forma' en l'acord de la Generalitat que, l'any 2003, va formalitzar la protecció definitiva dels terrenys iniciada per l'Ajuntament. El primer fa referència a la falta de concreció del traçat de la Ronda Sud, una infraestructura viària que travessaria Torre Negra. El segon es relaciona amb la fórmula de protecció escollida -la declaració de zona no urbanitzable d'especial protecció-, que segons la sentència no és l'adequada en aquest cas.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Vinga doncs, a endarrerir un any més la legalitat!! La sentència no és un triomf del grup Núñez i Navarro, hauria de ser un triomf de tot el poble que veu com la llei protegeix la propietat.

Lluís. Enviat el 24/feb/09


Hay que leer la totalidad de la sentencia que contradice los titulares de la prensa pro Ñúñez. El artículo de La Vanguardia se hace eco de la versión la constructora, inexacta y partidista para no variar.a la que lamentablemente se aferran los propietarios engañados.

santcugatenc cabreado. Enviat el 24/feb/09


La sentència deixa clar que Torre Negra pot ser sòl no urbanitzable. El ius variandi en el planejament urbanístic obliga ara les administracions a refer la modificació sense fissures i d'una vegada tancar un litigi amb la propietat amb la protecció de la Torre Negra. En aquest cas, la premsa de gran difusió ha jugat clarament al costat dels interessos de la propietat. Ara l'ajuntament s'ha d'arremangar i posar-se a la feina ràpidament.

Talaiot. Enviat el 24/feb/09


Sr. Recoder, miri els arguments de la gent que el defensa.... Però si no són votants del seu partit!! Poder hauria de plantejar-se canviar de bàndol. Deixi de fer el ridícul, ha convertit el tema de Torre Negra en una guerra personal... El durà al fracàs més absolut. El temps dirà.

Ferran. Enviat el 25/feb/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.