L'Ajuntament reduïrà el soroll de les vies ràpides amb pantalles acústiques naturals


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder a la roda de premsa de presentació de les pantalles acústiques

L'alcalde Recoder a la roda de premsa de presentació de les pantalles acústiques

L'Ajuntament reduirà a la meitat la contaminació acústica de l'A7 i els Túnels de Vallvidrera amb la construcció de zones verdes que actuaran com a pantalles acústiques. La iniciativa, pionera a l'Estat espanyol, preveu la col·locació de talussos amb arbres en 10 quilòmetres d'autopista. L'operació, xifrada en 2.700.000 euros, no suposarà cap cost econòmic pel consistori.

L'administració local ha presentat un projecte per reduïr l'impacte sonor que produeix el trànsit de vehicles de l'A7 i els Túnels de Vallvidrera i que afecta els barris de Mira-Sol i Valldoreix. El pla preveu la construcció de talussos, on s'hi plantaran 14 mil arbres i 37 mil arbustos que, més, embelliran el pas per l'autopista.

Per a la construcció dels talussos s'aprofitaran 98.000 metres cúbics de runa de les obres que es facin als sòls agrícoles per on la ciutat creixerà en el futur. Els promotors que operin en aquests terrenys assumiran el cost del projecte d'empantallament acústic. L'alcalde Lluís Recoder ha concretat l'actuació amb les següents paraules:

Lluís Recoder

Les mesures preveuen la col·locació de búfers fets amb runa i terra vegetal


El projecte encarregat per l'Ajuntament preveu que la contaminació acústica baixi 5 decibels, la qual cosa equivaldria a la disminució dels trànsit en un 50%. D'aquesta manera, el consistori aconsegueix augmentar la qualitat de vida dels ciutadans, i a més reduir l'impacte visual de l'autopista. Davant això, Lluís Recoder s'enorgulleix que Sant Cugat sigui una ciutat capdavantera en matèria de mediambient:

Lluís Recoder

Estic orgullós que Sant Cugat sigui la primera en presentar aquest projecte


El projecte d'empantallament acústic té una execució immediata, tot i el que el ple rendiment d'aquesta actuació no es farà efectiu fins el 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.