La vianantització dels carrers Villà i Doctor Murillo començarà a la tardor


Temes relacionats

Convocada la licitació de les obres d'urbanització dels carrers Murillo, Villà i Domènech (13/gen/09)


  • Comparteix:

Vista aèria dels carrers Villà i Doctor Murillo (Google Maps)

Vista aèria dels carrers Villà i Doctor Murillo (Google Maps)

Les obres de vianantització dels carrers Villà i Doctor Murillo començaran a la tardor i s'allargaran entre un any i 18 mesos. L'actuació permetrà reurbanitzar les dues vies i incorporar-les a la zona de vianants del nucli urbà, tancant així l'anomenat Pla del Centre. A més, s'aprofitarà per remodelar la plaça dels Jocs Florals.

En concret, els treballs s'iniciaran quan s'obri al trànsit la nova rotonda que s'està construint a la cruïlla entre els carrers Martorell, Rovellat i avinguda del Carril, als ponts de l'estació. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica els motius.

Mercè Conesa

Hem decidit fer una obra darrera l'altra per garantir la mobilitat. Per això hem demorat l'actuació fins reobrir el trànsit als ponts de la via del tren.









Les obres serviran per renovar les xarxes de serveis urbans, soterrar les línies de telèfon i electricitat i els contenidors, pavimentar amb un únic nivell de pedra natural els dos carrers, renovar l'enllumenat i plantar nou arbrat.

Per reduir l'impacte sobre el trànsit i l'activitat comercial, les obres es faran en tres fases que s'allargaran, en total, entre un any i 18 mesos. La primera afectarà al carrer Doctor Murillo, des de la riera fins al carrer Domènech, i també al carrer Villà, entre els carrers Àngel Guimerà i Safareig. En una segona etapa, es treballarà al tram del carrer Doctor Murillo entre els carrers Domènech i Valldoreix i, ja en una tercera fase, s'actuarà al tram del carrer Villà situat entre Doctor Murillo i Àngel Guimerà. Les obres que afectaran la sortida del túnel que passa per sota de la plaça de Lluís Millet es faran en dates de menor impacte pel trànsit rodat.

Conesa ha explicat que un cop finalitzada aquesta obra, el pla de vianantització del centre ja quedarà tancat.

Mercè Conesa

El Pla del Centre queda gairebé tancat. Només quedaran actuacions puntuals de manteniment i millora.


També s'aprofitarà l'actuació per remodelar la plaça dels Jocs Florals, a tocar del carrer Doctor Murillo. S'hi plantarà nova vegetació, a banda de mantenir l'actual arbrat, i es renovarà la zona de jocs infantils.

D'altra banda, ja han finalitzat les obres de repavimentació del lateral de la carretera de Rubí (BP-1503), a càrrec de l'empresa Firtec. En total s'ha repavimentat una superfície de 6.120 metres quadrats de carrer. L'Ajuntament ha invertit 82.000 euros per dur a terme aquesta actuació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.