La vianantització de la plaça Lluís Millet començarà després de la Festa Major


  • Comparteix:

Imatge virtual de l'aspecte que tindrà la plaça Lluís Millet un cop remodelada

Imatge virtual de l'aspecte que tindrà la plaça Lluís Millet un cop remodelada

Just acabada la Festa Major, i aprofitant les vacances escolars, es començaran les obres de vianantització de la plaça Lluís Millet, que permetran completar l'execució del Pla del Centre. La nova plaça de l'estació, que triplicarà la superfície actual, acollirà un aparcament soterrat de tres plantes que entrarà en servei aquest octubre.

L'accés pels vehicles es farà soterradament a través d'un túnel per l'avinguda Lluís Companys que travessarà tota la Plaça Lluís Millet i que desembocarà al carrer Àngel Guimerà a l'alçada de Villà. D'aquesta manera, la plaça de l'Estació queda reservada per als vianants que veuran triplicada la superfície de passeig. L'alcalde ha explicat que la nova plaça -per on passen més de tres milions de persones anualment- s'adequa al nou model de ciutat pensat per prioritzar el vianant per damunt del cotxe:

Lluís Recoder

La plaça era provisional perquè tenia una difícil convivència entre veïns i vianants, a més, no ofereix la imatge que es mereix l'entrada de la ciutat.


No obstant, la plaça reservarà en la seva superfície un espai per als autobusos que tindran la parada just al costat de l'estació per poder fer d'intercanviador amb els Ferrocarrils i afavorir, d'aquesta manera, l'ús del transport públic. Els busos sí podran passar per sobre la plaça per sortir pel carrer Villà.

Amb la finalització d'aquest últim capítol del Pla del Centre, es completa l'Eix de Vianants que compren de la Plaça de l'Estació fins la Plaça d'en Coll. Lluís Recoder ha destacat que aquesta gran Rambla comercial afavorirà el comerç urbà i la qualitat de vida dels veïns:

Lluís Recoder

Tindrem l'Eix de Vianants acabat, el que ens permetrà guanyar una Rambla per passejar i comprar que afavorirà el comerç i la qualitat de vida.


D'altra banda, l'aparcament de tres plantes i capacitat per 271 places entrarà en funcionament aquest octubre. El parking, que ha reservat un terç de les places per als veïns de la zona, tindrà entrada i sortida pel carrer Safareigs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.