Pacte pel Quart Cinturó sense definir el traçat entre Sabadell i Granollers


Temes relacionats

ICV-EUiA i ERC, en contra d'una Ronda del Vallès de vuit carrils (10/jun/09)

L'ADENC rep amb cautela l'anunci del pacte pel Quart Cinturó i el túnel d'Horta (28/abr/09)

El tripartit desencalla el Quart Cinturó i el Túnel d'Horta amb un pacte entre els socis de govern (27/abr/09)

El govern inclou el Quart Cinturó al Pacte d'Infraestructures però no en defineix el traçat (29/gen/08)

Unes 5.000 persones es manifesten en contra del Quart Cinturó al Vallès (19/nov/07)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les obres del Quart Cinturó

Imatge d'arxiu de les obres del Quart Cinturó

El Pacte Nacional d'Infraestructures de la Generalitat garantitza el Quart Cinturó, que formarà part del Corredor del Mediterrani i ha de millorar la mobilitat entre els dos Vallès, el Baix Llobregat i el Penedès. L'anomenada ronda del Vallès, però, no té encara un traçat definit en el seu tram més polèmic, tot i que el govern proposarà un traçat alternatiu al del ministeri de Foment. El pacte, que rep el suport d'ICV-EUiA i ERC, assegura que el Corredor del Mediterrani connectarà Algesires i França amb una doble via d'ample europeu 'lliure de peatges'. El pacte no fa cap referència a una nova via entre Barcelona i el Vallès.

L'última versió del Pacte Nacional d'Infraestructures emmarca el Quart Cinturó en un programa per la mobilitat de la comarca i es garantitza que 'arribarà fins a Granollers' i que la Generalitat proposarà 'traçats alternatius a la proposta el ministeri de Foment'. D'aquesta manera, el pla deixa clara la unió de la N-2 amb la N-340 desdoblades a través del Quart Cinturó, tal com preveuen els plans d'infraestructures aprovats pel ministeri de Foment i pel departament de Política Territorial.

El text no ha convençut ni a PP ni a CiU, que ha criticat la seva ambigüitat, però compta amb el suport de la Cambra de Comerç i la Pimec. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, preveu signar el pacte el setembre.

El tram de la ronda del Vallès comprès entre Sabadell i Granollers serà el més complicat de definir per la polèmica que ha generat. Ara, el Quart Cinturó està en obres entre Abrera i Terrassa i no hi hauria d'haver problemes per acordar el tram fins a Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.