La Generalitat contempla una estació del TGV a l'Hospital General en el Pla Territorial Metropolità de Barcelona


  • Comparteix:

TGV

TGV

El Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) que està elaborant la Generalitat preveu la creació d'una estació del TGV per a passatgers al Capio Hospital General de Catalunya, integrada a la línia que creuaria el Vallès passant per Castellbisbal, Barberà i Mollet. En el mateix document, es prioritza la construcció del túnel ferroviari d'Horta, que desembocaria directament a Cerdanyola, i es descarta la prolongació de la línia 7 dels FGC pel Tibidabo amb parada a Sant Cugat, una sol·licitud que el consistori tornarà a demanar.

L'equip de govern portarà al ple d'aquest dilluns un seguit d'al·legacions que vol presentar al PTMB, algunes d'elles després que la Generalitat ja n'hagi denegat un primer plec. En matèria ferroviària, la Generalitat no accepta la petició d'estudiar la prolongació de la línia 7, ja que prioritza el túnel d'Horta, però en canvi preveu aquesta estació del TGV al terme municipal de Sant Cugat, així com una línia de tramvia entre Sant Cugat i Ripollet. En matèria viària, no s'ha acceptat el canvi de traçat de la Ronda Sud i ara el consistori farà arribar a la Generalitat la proposta de definir el traçat d'aquesta infraestructura com a vial de tancament de sòl urbà.

El document reconeix la creació d'una centralitat a la zona de Volpelleres, però no de la del Turó de Can Mates. En el mateix punt, hi estableix la possibilitat de construir una estació del TGV per a passatgers a l'Hospital General de Catalunya. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha valorat aquest punt.

Mercè Conesa

El pla marca on va l'estació del TGV, però això no és incompatible amb tenir un nucli de centralitat a Can Mates.


Algunes al·legacions acceptades són la supressió dels vials de Cornisa i Enllaç, i el desdoblament de la carretera de Roquetes per allunyar-la del barri de Can Magí. S'accepten parcialment, ja que cal aportar més informació, les al·legacions que demanen l'exclusió de la protecció especial de l'àmbit de Can Monmany qualificat com a sistema d'equipaments, l'exclusió de la protecció especial dels àmbits que han estat modificats respecte el PGM de Can Monmany, Valldoreix, la Floresta i Can Cortés, i l'extensió de la protecció de domini públic hidràulic a les rieres d'Abadal i Nonell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.