Joaquim Nadal: 'El ramal vallesà del TGV per a passatgers és una possibilitat en el futur, no una prioritat'


Temes relacionats

L'estació de Volpelleres serà una realitat l'estiu que ve, sis mesos abans del previst (21/set/09)


  • Comparteix:

Joaquim Nadal, en una visita d'obres a l'estació de Volpelleres

Joaquim Nadal, en una visita d'obres a l'estació de Volpelleres

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, assegura que la prioritat del govern és el pas del TGV per Barcelona i la connexió amb la frontera francesa. Sobre el ramal vallesà, que segons recull el Pla Territorial Metropolità de Barcelona tindria una estació de passatgers a Sant Cugat, Nadal ha dit que és una 'possibilitat de futur'.

El Pla Territorial Metropolità de Barcelona preveu una nova zona de centralitat al voltant del Capio Hospital General de Catalunya on, segons el document, s'ubicaria una estació de passatgers del ramal vallesà del TGV. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha reconegut que es tracta d'una 'possibilitat en el futur', però ha deixat clar que la prioritat del govern continua sent el pas de l'alta velocitat per Barcelona i l'arribada a la frontera francesa.

Joaquim Nadal

Avui el més important és que l'AVE acabi el pas per Barcelona i arribi a la frontera francesa. L'alternativa vallesana és una posibilitat en el futur.


El Pla Territorial Metropolità també preveu la construcció del Túnel d'Horta ferroviari per enllaçar Barcelona i el Vallès, entrant per Cerdanyola. Nadal ha remarcat que aquesta és l'única opció que es contempla, descartant l'alternativa santcugatenca, que passaria per prolongar la línia d'Avinguda Tibidabo dels FGC entrant per Sant Cugat.

Durant la seva visita a Sant Cugat, aquest divendres, el conseller també ha reiterat que el govern veu prioritari i urgent acabar d'executar els trams Abrera-Terrassa i Terrassa-Sabadell del Quart Cinturó -ara conegut com a Ronda del Vallès-, mentre el govern concreta amb el Ministeri de Foment un traçat respectuós amb el paisatge per a la resta de la infraestructura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.