Ribó no és partidari de compensar danys patrimonials 'en sentit urbanístic' a Torre Negra


Temes relacionats

El Síndic de Greuges de Catalunya avala la competència de l'Ajuntament per canviar la classificació del sòl a Torre Negra ( 8/oct/09)

L'Ajuntament considera que l'escrit del Síndic és producte de la manca d'informació (17/set/09)

L'escrit del Síndic de Greuges sobre Torre Negra és 'ple d'inexactituds', segons Recoder (16/set/09)

Núñez i Navarro, satisfet amb l'escrit del Síndic de Greuges de Catalunya sobre Torre Negra (17/set/09)

El Síndic de Greuges de Catalunya censura l''obstruccionisme' de l'Ajuntament a Torre Negra (15/set/09)


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, assegura que seria un error intentar compensar possibles danys patrimonials en 'sentit urbanístic' en el cas de Torre Negra, però reitera que cal rescabalar els possibles errors del procés administratiu. L'alcalde, Lluís Recoder, creu que l'Ajuntament no es pot responsabilitzar de la 'lentitud de la justícia', de la qual ha dit que el consistori també és 'víctima'.

El Síndic ha especificat que la seva funció en aquest cas és respondre les queixes i veure si tenen raó de ser. Rafael Ribó s'ha mostrat partidari de la 'plena autonomia municipal' i que l'Ajuntament 'protegeixi tot el que pugui', però sempre complint les normes legals. El Defensor del Poble ha assenyalat que segurament 'hi ha elements a resoldre' en l'aprovació d'un Pla d'Actuació Urbanística (PAU) a la zona. Segons Ribó, s'han de complir les sentències fermes dels tribunals superiors i atendre les responsabilitats patrimonials, no urbanístiques sinó de procediment, que ell anomena 'rescabalament patrimonial', quan s'hagin comès errors per part de l'administració.

El Síndic de Catalunya ha fet aquestes declaracions a Cugat.cat.

Rafael Ribó

Enlloc hem parlat de danys patrimonials en sentit ubanístic, seria un error plantejar-ho així. Hem plantejat que si hi ha hagut errors administratius qualsevol persona té dret a demanar rescabalament patrimonial.


L'alcalde ha explicat que les recomanacions del Síndic se les prenen 'molt seriosament', però assegura que cap tribunal ha parlat de drets patrimonials per part dels propietaris. Lluís Recoder ha explicat que l'Ajuntament no pot complir una sentència que no és ferma, però que quan ho és, la compleixen, i que el consistori no pot respondre de la 'lentitud de la Justícia'. Ho ha dit a Cugat.cat.

Lluís Recoder

No podem tramitar un PAU si no ho tenim clar, quan un tribunal ho va ordenar ho vam fer. No se'ns pot culpar de la lentitud de la Justícia, també som víctimes.


Rafael Ribó s'ha presentat voluntari per fer de mediador en el conflicte entre l'Ajuntament i els propietaris de Torre Negra, tal com ja havia plantejat amb anterioritat i com ha fet en altres casos com en l'esfondrament del barri del Carmel a Barcelona. Recoder assegura que ja han contemplat aquesta possibilitat i l'han plantejat als propietaris, que majoritàriament l'han rebutjada.

El Síndic assegurava fa dues setmanes que avalava la competència municipal per canviar la classificació del sòl a Torre Negra i 'veure assolit l'interès general de preservar aquest sector'. Ribó va fer pública aquesta resolució en resposta a un escrit de l'alcalde després que censurés l'actitud 'obstruccionista' del consistori en l'àmbit jurídic del cas de Torre Negra i que afegís que 'hauria de respondre dels danys patrimonials efectius i provats' que se n'haguessin derivat per aquest motiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.