Sis hectàrees de Torre Negra del Centre Borja passen a ser de titularitat pública


  • Comparteix:

Com a contrapartida, el Centre Borja ha conseguit la requalificació d'uns terrenys

Com a contrapartida, el Centre Borja ha conseguit la requalificació d'uns terrenys

L'Ajuntament ha adquirit més de sis hectàrees de sòl de TorreNegra gràcies a la permuta dels terrenys que tenia el Centre Borja en aquest espai natural. A canvi, el consistori ha requalificat com a sòl residencial uns terrenys dels jesuïtes. ERC no ha donat suport a aquesta operació, que consideren precipitada, tot i haver coincidit amb la resta de grups en la importància que Torre Negra passi a ser de titularitat pública.

Gràcies a aquesta requalificació, l'Ajuntament rebrà uns terrenys del Centre Borja que formen part de l'espai protegit de Torre Negra. Aquesta operació tindrà un cost zero per la ciutat, i segons el tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Jan Carbó, enceta la línia que vol seguir el consistori perquè TorreNegra passi a ser sòl públic. Carbó ha afegit que el canvi de planejament continua la política municipal de protecció d'aquest espai natural:

Jan Carbó

Per protegir bé Torre Negra és necessari que el sòl passi a ser de titularitat pública


Des d'IC-V i el PSC s'ha assegurat que aquesta serà una bona operació. Tot i així, el portaveu socialista Jordi Menéndez ha retret l'equip de govern que no hagi implicat la resta de formacions en la discussió d'aquest acord:

Jordi Menéndez

En el tema de Torre Negra hem anat junts, però en aquest cas en particular ens han exclòs de la negociació


Esquerra Republicana ha votat contra aquest acord perquè no s'ha reunit prèviament a la Comissió de Seguiment de Torre Negra, i perquè l'equip de govern no ha donat prou temps per estudiar amb detall la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.