La remodelació del Celler Cooperatiu seguirà el projecte inicial de Cèsar Martinell


  • Comparteix:

La rehabilitació del Celler Cooperatiu seguirà de manera fidel el projecte original de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell. Així ho recull el projecte de l'obra, presentat aquest dimarts, i que preveu mantenir el valor històric i museístic de la construcció. L'Ajuntament preveu que a principis de l'any vinent el Ministeri d'Habitatge, encarregat de licitar l'obra, comenci el procés de construcció, que s'allargarà un any.

A l'espera que el Ministeri d'Habitatge liciti, adjudiqui i executi les obres, l'Ajuntament ha presentat aquest dimarts el projecte, encarregat a l'estudi d'arquitectura Adell Associats. El document preveu la pavimentació en vidre del terra del celler, deixant visibles les restes arqueològiques que permeten comprendre el procés d'elaboració del vi. La pavimentació també adaptarà l'espai per la celebració d'actes públics, convertint el recinte en una sala polivalent.

El projecte completa la idea original de l'arquitecte modernista Cèsar Martinell, que data dels anys 20 del segle passat, ja que construirà una de les dues torres que finalment no es van arribar a aixecar. Ho explica l'arquitecte responsable del projecte, Joan Albert Adell.

Joan Albert Adell

Vam recuperar el projecte original de Martinell. La nostra intenció és completar el que no va acabar Martinell.


El Ministeri d'Habitatge és qui ha de licitar, adjudicar i executar els treballs. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha afirmat que confien que la remodelació, que es preveu que s'allargui durant un any, comenci a principis de l'any vinent.

Mercè Conesa

Aquesta partida ha estat incorporada als pressupostos del 2010. Confiem que el Ministeri comenci el procés a principis d'any.








Un cop remodelat, l'espai es destinarà a ser subseu del Museu de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.