La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola


Temes relacionats

La FAV vol prioritzar encara més els equipaments educatius, sanitaris i socials en el futur Pla d'Equipaments (16/jul/09)

La FAV, favorable al primer document del Pla d'Equipaments tot i que recorda que no està tancat (19/jun/09)

Les negociacions per aprovar el Pla d'Equipaments encaren la recta final (18/jun/09)

L'equip de govern lamenta que es filtrin a la premsa els documents del Pla d'Equipaments (19/jun/09)

L'oposició valora el procés d'elaboració del Pla d'Equipaments però hi troba a faltar projectes (19/jun/09)

Les instal·lacions socials i sanitàries, prioritàries per a la ciutat, segons els tallers de participació del pla d'equipaments (22/gen/09)

L'equip de govern aprofita el pla d'equipaments per paralitzar projectes de ciutat, segons ERC (11/des/08)

Els equipaments educatius i sociosanitaris, prioritat de CiU per al Pla d'Equipaments (25/nov/08)

La CUP deslegitima el procés participatiu per elaborar el pla d'equipaments ( 3/nov/08)

Territori defensa el procés d'elaboració del nou pla d'equipaments independentment del finançament per dur-lo a terme ( 3/nov/08)

ICV-EUiA dubta que el resultat del procés participatiu del pla d'equipaments sigui satisfactori (28/oct/08)

Els santcugatencs prioritzen les necessitats en equipaments amb un taller paticipatiu (25/oct/08)


  • Comparteix:

Mercè Conesa ha explicat en roda de premsa aquest divendres el Pla d'Equipaments

Mercè Conesa ha explicat en roda de premsa aquest divendres el Pla d'Equipaments

El quart CAP de la ciutat, que s'ubicarà a l'avinguda de Cerdanyola, la sala B del Teatre-Auditori i la sala de concerts, al carrer de Can Solà, són algunes de les instal·lacions incloses al Pla d'Equipaments que ha elaborat l'equip de govern. El document, que es portarà a aprovació al ple municipal de dilluns, estableix les reserves de sòl necessàries pels equipaments prioritaris a la ciutat. L'edifici de l'antic Ajuntament, a la plaça de Barcelona, acollirà els serveis socials de la ciutat, que actualment estan a la Casa Mónaco.

El Pla Director d'Equipaments Locals de Sant Cugat s'ha elaborat amb la participació de la ciutadania, les entitats, els partits polítics i l'Ajuntament, a més d'informes externs. El document estableix les reserves municipals de sòl pels futurs equipaments de la ciutat i marca les prioritats de l'equip de govern en aquesta matèria a curt, mitjà i llarg termini. Tot i això, el pla s'haurà de complementar i coordinar amb el pla d'inversions de l'àrea d'Economia.

Els tallers de participació de la ciutadania i de les entitats han donat prioritat, sobretot, als equipaments sanitaris i educatius. Un d'aquests exemples, recollit al Pla d'Equipaments, és la reserva del sòl a mitjà termini pel quart CAP, que anirà als Jardins del Vallès, a l'avinguda de Cerdanyola, en una zona d'àrea verda que s'haurà de requalificar. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

En el cas del quart CAP s'ha detectat que hi havia demanda en aquests terrenys.


El procés de canvi d'usos urbanístics que es farà pel quart CAP és similar al que s'ha fet per ubicar la dotzena escola a la rambla del Celler, al Parc Ramon Barnils, un altre dels equipaments establerts a mitjà termini al pla. A curt termini, el text planifica la segona residència per a la gent gran i centre de dia, en una superfície de més de 4.000 metres quadrats a Volpelleres. També hi figuren la sala de concerts i els bucs d'assaig, que s'ubicaran al carrer de Can Solà.

El pla també preveu, a mitjà termini, una parcel·la de 2.100 metres quadrats a l'avinguda de Torre Blanca per a la futura Sala B del Teatre-Auditori. La nova seu de la Policia Local es construiria al carrer Alfons d'Aragó, segons el text.

Ja a llarg termini, el document fa referència al Centre de Cultura Popular i Tradicional, que aniria a l'Espai Sotacampanes, entre el carrer Vallès i la plaça del Rei. A més, es farien dos punts verds més a la ciutat, a Can Mates i a Volpelleres.

Conesa també ha destacat que els Serveis Socials municipals es reubicaran de la Casa Mònaco a l'edifici de l'antic Ajuntament. En cas que en un futur s'assignés un jutjat a la ciutat, la titular de Territori ha explicat que s'hauria de buscar un nou emplaçament.

Mercè Conesa

La proposta és que a la plaça Barcelona hi vagin els serveis d'atenció social. Haurem de buscar un terreny si vénen jutjats.




Conesa ha explicat que es crearà una comissió de seguiment del pla que es reunirà un cop l'any i que podrà revisar i modificar el pla en funció de les prioritats del municipi i del pressupost municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.