L'Ajuntament assegura que la decisió judicial no comporta canvis en el procés de Torre Negra


Temes relacionats

Núñez i Navarro considera que el Suprem demostra la voluntat de l'Ajuntament d'impedir els drets dels propietaris ( 9/feb/10)

El Suprem confirma que l'Ajuntament estava obligat a aprovar inicialment el programa urbanístic de Núñez a Torre Negra ( 9/feb/10)

Medi Ambient diu que no es podrà edificar ni a Torre Negra ni a Can Busquets amb la declaració de parc natural ( 3/des/09)

El TSJC desestima la intenció de Núñez d'aprovar provisionalment un PAU a Torre Negra per via judicial (20/nov/09)

Ribó no és partidari de compensar danys patrimonials 'en sentit urbanístic' a Torre Negra (15/oct/09)

El ple admet a tràmit per segon cop i per imperatiu judicial un PAU de Torre Negra (22/set/09)

El ple tramitarà aquest dilluns el segon pla urbanístic de Torre Negra per complir la sentència del TSJC (18/set/09)

El TSJC declara ferma una sentència per la qual s'ordena l'Ajuntament a tramitar un PAU a Torre Negra (21/jul/09)


  • Comparteix:

Vista aèria del sector de la Torre Negra

Vista aèria del sector de la Torre Negra

L'Ajuntament assegura que la decisió del Tribunal Suprem de desestimar el seu recurs contra l'obligació d'aprovar inicialment el primer programa urbanístic presentat per Núñez i Navarro no suposa cap canvi significatiu en el procés de tramitació. De fet, el consistori va donar tràmit inicialment al programa fa dos anys, en compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Sis mesos més tard, el mateix plenari va denegar l'aprovació provisional d'aquest mateix programa.

El consistori manté que la decisió judicial no comporta canvis en el procés, ja que el ple municipal ja ha acatat la sentència del TSJC que l'obligava a aprovar inicialment el Programa d'Actuació Urbanística (PAU) presentat pel grup Núñez i Navarro el 1998. Ho va fer el gener de 2008, quan tots els grups municipals van aprovar per imperatiu legal el PAU, tot i que això no implica acceptar la urbanització del sector ni aprovar la resta de tràmits municipals necessaris.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

No té cap efecte pràctic sobre la tramitació del programa de Torre Negra. Ja vam aprovar inicialment el PAU per imperatiu legal.


El mateix programa aprovat inicialment pel consistori va ser denegat en el tràmit d'aprovació provisional per tots els grups polítics excepte el PP, que es va abstenir. En aquell moment, el ple ja va dictar que el projecte de Núñez i Navarro no era compatible amb la preservació de la zona i els espais, i que, a més, trencava amb el model urbanístic de la ciutat i amb el marc jurídic regulador.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica els motius que van portar l'Ajuntament a presentar un recurs de cassació.

Marta Subirà

Crèiem que no ens podien obligar a aprovar inicialment el programa i per això vam presentar el recurs.


Tot i això, sobre el sector de la Torre Negra pesa un segon PAU presentat per Núñez i Navarro i altres propietaris del sector el 2001. Aquest programa també va ser aprovat inicialment pel consistori en compliment d'una altra sentència del TSJC i està a l'espera de tornar a passar pel ple en el tràmit d'aprovació provisional. Subirà ha avançat a Cugat.cat que el consistori està treballant en els informes tècnics abans de portar-lo al ple.

El sector de la Torre Negra està inclòs en el projecte fet públic per la Generalitat per declarar Collserola Parc Natural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.