Núñez i Navarro vol que la Generalitat es pronunciï sobre l'aprovació provisional del segon PAU de Torre Negra


Temes relacionats

L'Ajuntament assegura que la decisió judicial no comporta canvis en el procés de Torre Negra ( 9/feb/10)

Núñez i Navarro considera que el Suprem demostra la voluntat de l'Ajuntament d'impedir els drets dels propietaris ( 9/feb/10)

El Suprem confirma que l'Ajuntament estava obligat a aprovar inicialment el programa urbanístic de Núñez a Torre Negra ( 9/feb/10)

El ple admet a tràmit per segon cop i per imperatiu judicial un PAU de Torre Negra (22/set/09)


  • Comparteix:

El segon PAU de Torre Negra es va presentar el 2001

El segon PAU de Torre Negra es va presentar el 2001

El grup Núñez i Navarro ha elevat a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, una petició de subrogació perquè resolgui el tràmit provisional del segon programa urbanístic (PAU) de Torre Negra, presentat l'any 2001. La promotora argumenta que el consistori ja ha exhaurit el termini per acomplir aquest tràmit i que per això recorre a la Generalitat. En canvi, l'Ajuntament indica que va ampliar fins el 22 d'abril el procés d'informació pública, de manera que encara no s'ha esgotat el termini per resoldre el tràmit provisional.

El mes de setembre passat, el ple municipal va aprovar inicialment 'per imperatiu judicial' el segon programa urbanístic (PAU) dels propietaris de Torre Negra. Els regidors van haver de tramitar l'expedient obligats per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però van deixar clar que aquell posicionament no implicava l'acceptació de la proposta per edificar al sector.

Quatre mesos després del tràmit plenari, el principal propietari de Torre Negra, el grup Núñez i Navarro, afirma que el consistori ha exhaurit el termini per fer el següent pas, que és l'aprovació o denegació provisional del PAU. És per això que la promotora ha elevat una petició de subrogació a la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, perquè sigui ella qui resolgui directament aquest tràmit. Ho ha explicat a Cugat.cat l'advocat del grup Núñez i Navarro, Rafael Jiménez.

Rafael Jiménez

L'Ajuntament ha exhaurit el termini per pronunciar-se sobre l'aprovació provisional i hem demanat a la comissió que subrogui l'actuació.


De la seva banda, l'Ajuntament ha indicat a Cugat.cat que s'ha ampliat fins el 22 d'abril el termini d'informació pública del projecte, de manera que el termini per acomplir el tràmit provisional del segon PAU de Torre Negra encara no s'ha esgotat. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

La junta de govern va aprovar una pròrroga per garantir la informació pública. Fins el 22 d'abril hi ha temps per resoldre el tràmit provisional.


Durant aquest temps, l'Ajuntament està recollint els informes de totes les parts concurrents en el procés, com el Consorci del Parc de Collserola i el departament de Medi Ambient de la Generalitat, entre d'altres.

El departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha confirmat a Cugat.cat que va rebre la petició de subrogació a principis de mes i que ara l'ha d'estudiar en comissió. Segons fonts del departament, la decisió es prendrà després de parlar amb l'Ajuntament per escoltar la seva posició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.