El ple aplaudeix el projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya


Temes relacionats

Sant Cugat prepara el primer pas per fer realitat l'EsportParc Internacional de Catalunya (12/feb/10)

Decathlon busca terrenys per obrir un establiment a Sant Cugat ( 1/feb/10)

Constituïda la societat que construirà i gestionarà l'EsportParc Internacional de Catalunya (14/oct/09)

El parc empresarial de l'esport dóna avui un pas endavant amb la signatura d'un protocol (13/oct/09)


  • Comparteix:

L'oposició celebra l'aprovació inicial del projecte de l'EsportParc Internacional de Catalunya. Tots els grups amb representació al consistori han donat llum verda al projecte al ple ja que consideren que la iniciativa comportarà avantatges per a la ciutat i servirà per accelerar la promoció econòmica del municipi. El PP és l'únic grup que ha qüestionat els problemes de mobilitat que generarà el futur complex, que es connectarà amb la ciutat a través d'una gran avinguda per sobre de les vies de Renfe.

El ple ha aprovat per unanimitat el pla especial urbanístic i el pla de millora urbana per tirar endavant el projecte. Aquests documents determinaran els usos urbanístics de l'espai i preveuran l'impacte sobre la mobilitat. El projecte preveu construir un parc empresarial esportiu de 100.000 metres quadrats a l'entorn del Centre d'Alt Rendiment (CAR) que es connectarà amb el barri de Coll Favà per sobre de les vies de Renfe amb una gran avinguda amb pas per a vianants i carril bici. L'equip de govern ja ha pactat amb el CAR i l'escola Viaró l'expropiació dels terrenys pertinents per poder ampliar la via actual que connectarà amb aquesta avinguda perquè tingui 25 metres d'ample. Ho ha explicat al plenari la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Aprovem l'execució d'un pont que ha de connectar el barri de Coll Favà amb un vial.


El PSC ha destacat l'esforç de totes les parts perquè el projecte arribi a bon port. Els socialistes consideren que és un projecte de ciutat que farà que la ciutat esportiva de la Guinardera prengui impuls. Tot i això, el regidor de la formació Ferran Villaseñor creu que cal condicionar l'obertura d'equipaments comercials al CAR a la realització de les infraestructures de mobilitat previstes.

Ferran Villaseñor

Creiem que cal condicionar l'obertura d'establiments comercials al CAR a les infraestructures de mobilitat, no com a Esade.


ICV-EUiA veu l'EsportParc com una forma més de lluitar contra la crisi, ja que crearà ocupació. Els ecosocialistes creuen que el projecte afegirà valor a la zona i atraurà els millors esportistes del país. A més, la formació espera que serveixi per accelerar l'arribada del camp de rugbi de la Guinardera. El portaveu d'ICV-EUiA Joan Calderon ha destacat els vessants econòmic i de mobilitat del futur complex.

Joan Calderon

És una manera més de lluitar contra la crisi. Destaquem la connexió de la ciutat per sobre les vies de Renfe.


ERC creu que la mobilitat queda resolta en el projecte amb la gran avinguda i que comportarà molts avantatges per a la població. Els republicans consideren que l'EsportParc demostra una concepció d'Estat i no autonomista del govern de la Generalitat que porta l'esport català al màxim nivell. Raül Grangé és el portaveu de la formació.

Raül Grangé

Amb aquest projecte deixem constància de la visió d'Estat, no autonomista, que tenim quan governem.


El PP també ha celebrat l'acord que creu que convertirà la ciutat en referent en aquest àmbit. El grup popular és l'únic que s'ha mostrat preocupat pels problemes de mobilitat que generarà el complex. Escoltem la portaveu del PP, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

La mobilitat de les persones ens preocupa. Ens van comentar que hi hauria un reforç de les línies de bus, però com podem veure quin percentatge poden fer servir les persones del CAR?


D'altra banda, el ple també ha aprovat per unanimitat una modificació del pla parcial al sector de Can Bellet, uns terrenys que es cediran a la Generalitat per a la construcció de la segona residència per a la gent gran de la ciutat. L'equipament ha de tenir entre 90 i 110 places i el ple ha donat llum verda a l'ampliació de sostre necessari per construir-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.