La Diputació planteja fer una nova biblioteca en comptes d'ampliar la del Mil·lenari


  • Comparteix:

Imatge virtual de la nova biblioteca de Mira-sol, ara en construcció

Imatge virtual de la nova biblioteca de Mira-sol, ara en construcció

La Diputació de Barcelona ha proposat a l'Ajuntament que la futura biblioteca Gabriel Ferrater es construeixi de nou, en comptes de basar-se en l'ampliació de l'actual biblioteca del Mil·lenari. Segons publica 'El Punt', aquesta és una de les possibilitats que s'estan estudiant dins del pla de biblioteques, una opció que seria vista amb bons ulls per la regidoria de Cultura.

Segons 'El Punt', la proposta implicaria buscar uns terrenys de 3.000 metres quadrats per construir de nou l'equipament. L'actual edifici de la biblioteca del Mil·lenari es mantindria obert mentre duressin les obres per garantir la continuïtat del servei.

El rotatiu afirma que la regidoria de Cultura veuria amb bons ulls aquesta possibilitat perquè, un cop acabat el nou edifici -entre el 2012 i el 2015-, l'espai que ara ocupa la biblioteca del Mil·lenari quedaria lliure per a altres usos municipals. A més, segons 'El Punt', Cultura està estudiant l'estalvi que podria suposar construir un nou edifici en comptes d'ampliar l'actual equipament o fer-hi una remodelació de gran abast.

L'última paraula la tindrà l'Ajuntament, un cop la Diputació de Barcelona lliuri l'estudi de programació de la nova biblioteca urbana que ara està elaborant, en col·laboració amb el consistori, i que hauria d'estar enllestit abans de l'estiu. En paral·lel, continuen avançant les obres de la nova biblioteca de Mira-sol, que portarà el nom de la poetessa santcugatenca Marta Pessarrodona i que hauria d'estar finalitzada l'últim trimestre de l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.