Territori atribueix el retard en la cessió a mans públiques de Can Monmany a les al·legacions dels nous propietaris del sector


Temes relacionats

ICV lamenta que Can Monmany encara no sigui de propietat pública (10/mar/10)


  • Comparteix:

Imatge de la finca de Can Monmany, amb la masia al fons

Imatge de la finca de Can Monmany, amb la masia al fons

Els propietaris de Can Monmany, a Valldoreix, encara no han cedit la finca a l'administració perquè consideren que els terrenys requalificats com a edificables no són aptes per construir-hi. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, assegura que aquesta és la raó del retard en la incorporació de la finca i la masia al patrimoni públic, i desmenteix rotundament les crítiques d'ICV, segons les quals l'equip de govern no ha informat l'oposició ni l'EMD de l'evolució d'aquesta operació.

L'operació va començar fa quatre anys amb l'acord entre l'Ajuntament, l'EMD i la família Gassó, que després va vendre les parcel·les edificables privades a la societat ERIDE. El conveni comprometia el consistori a impulsar la conversió de sòl forestal a urbà d'una part del sector adjacent a Can Monmany, que generaria 33 parcel·les edificables, 27 de les quals de propietat privada i destinades a vivendes unifamiliars. A canvi, la propietat havia de cedir el gruix de Can Monmany, inclosa la masia, a mans públiques.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha subratllat que l'Ajuntament va complir amb la seva part, impulsant la requalificació dels terrenys, però ha afegit que la nova propietat, l'empresa ERIDE, encara no ha cedit la finca perquè creu que els terrenys edificables privats no són aptes per construir-hi i reclama una reubicació del sostre a un altre sector.

Mercè Conesa

Van vendre la finca i la nova propietat va al·legar que els terrenys no eren adequats per edificar-hi. Nosaltres tenim dubtes que les seves al·legacions siguin raonables.


L'Ajuntament va decidir reubicar les parcel·les públiques fora de Can Monmany perquè, segons ha explicat Conesa, els terrenys tenen una pendent de fins el 30% que dificulten edificar-hi. En canvi, Territori precisa que les parcel·les privades presenten una inclinació de l'11% i, per això, el consistori manté que s'hi podrien construir els habitatges. De tota manera, Conesa ha indicat que continuen les converses amb la propietat per buscar solucions alternatives i s'ha mostrat confiada que es podrà arribar a un acord consensuat.

La titular de Territori ha negat les acusacions d'ICV, segons les quals l'oposició i l'EMD de Valldoreix no han estat degudament informats de l'evolució de l'operació i del canvi de propietat de les parcel·les privades. Mercè Conesa ha reclamat als ecosocialistes que tornin a posicions més serenes i raonables.

Mercè Conesa

És fals que l'oposició i l'EMD no tinguin informació. L'EMD va emetre un informe favorable. ICV ha de tornar al debat serè, raonable i assenyat.


Conesa també ha desmentit que s'hagi incomplert el conveni signat fa quatre anys amb la propietat de Can Monmany i ha negat rotundament que el retard en la cessió a mans públiques de la finca pugui tenir conseqüències sobre altres operacions urbanístiques derivades d'aquest acord, com la legalització de les cases fora d'ordenació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.