L'àrea de Territori qüestiona el creixement d'habitatges que preveu la Generalitat per Sant Cugat


Temes relacionats

L'àrea de Territori, preocupada perquè el pla sectorial d'habitatge inclou per error 380 habitatges a Can Busquets (16/abr/10)


  • Comparteix:

El pla fixa Sant Cugat dins la zona que necessitarà més habitatges en els propers sis anys

El pla fixa Sant Cugat dins la zona que necessitarà més habitatges en els propers sis anys

El pla territorial sectorial d'habitatge que prepara la Generalitat situa Sant Cugat com un dels municipis de Catalunya on hi haurà un major nombre d'habitants amb més necessitats de vivenda en els propers sis anys. L'àrea de Territori de l'Ajuntament considera que aquest plantejament 'és discutible' i assegura que l'equip de govern no vol que Sant Cugat assumeixi un creixement d'habitatges com el que proposa el govern.

El pla territorial sectorial d'habitatge calcula les necessitats d'habitatge dels propers anys en funció de les necessitats acumulades fins el 2008 i del resultant del creixement de llars fins el 2017, unes xifres fixades al Pacte Nacional per a l'Habitatge (2007-2016). Per distribuir les dades en el territori s'ha tingut en compte el padró del 2008 i l'ocupació anòmala de l'habitatge existent. La renda per càpita de cada municipi recollida per l'Idescat i corresponent a l'any 2004, i el cost de l'accés a l'habitatge de l'any 2008 han influït també en aquesta distribució territorial de les necessitats d'habitatge. Així doncs, una menor renda familiar disponible i un major cost de l'habitatge incrementen les necessitats de vivenda.

D'aquí s'extreu que a Catalunya de cada 1.000 habitants 78 habitants necessitaran un habitatge els propers anys. Sant Cugat se situa a l'àmbit on hi haurà més demanda d'habitatges, juntament amb Cerdanyola, Montcada i Reixac i Ripollet.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que està estudiant les dades però creu que el creixement que la Generalitat proposa per Sant Cugat 'és discutible'.

Mercè Conesa

Apareixem com una de les grans reserves d'habitatges que preveu el departament. És discutible, ho poso en quarantena, no volem créixer tant com proposa la Generalitat.


D'altra banda, Conesa s'ha tornat a mostrat preocupada pels documents que apareixen de nou a la xarxa dins el pla territorial sectorial d'habitatge per il·lustrar la situació de Sant Cugat. Fa dues setmanes, l'àrea de Territori ja va detectar que el document penjat al web del departament d'Habitatge plantejava 384 habitatges a Can Busquets i situava reserves de sòl per vivenda a Can Graells i a Can Solà. L'equip de govern considera que aquest plantejament no es correspon amb la realitat del municipi i va alertar la Generalitat, que va retirar el text de la xarxa després de reunir-se amb tècnics del consistori. Ara, tornen a aparèixer uns documents que no canvien gaire respecte el mapa retirat fa dues setmanes, tal com explica Conesa.

Mercè Conesa

Els estem avaluant, no difereixen del que ja disposavem. Ens preocupa que es considerin bosses importants de residencial a Sant Cugat quan volem donar el creixement per tancat.


Per combatre la falta d'habitatge dels propers anys, la Generalitat preveu diverses mesures, com programes de mediació de lloguer, ajudes a la rehabilitació i l'anomenat lloguer forçós. Tot i això, aquesta última opció només s'aplicaria en casos extrems, segons han confirmat fonts del govern a Cugat.cat. Aquestes han explicat que cada any hi ha una mitjana de 4.000 persones que cedeixen el seu pis perquè la Generalitat faci de mediadora en el lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.