L'Ajuntament portarà al ple una nova modificació del PGM a Can Marcet per implantar-hi Laboratoris Esteve


Temes relacionats

El TSJC anul·la la modificació del PGM a Can Marcet que havia de permetre la implantació de Laboratoris Esteve (22/set/09)

L'Ajuntament tramitarà de nou la modificació del PGM a Can Marcet i acusa Núñez d''obstruccionisme' (22/set/09)


  • Comparteix:

Àmbit de Can Marcet / Font: Google Maps

Àmbit de Can Marcet / Font: Google Maps

L'equip de govern vol portar a aprovació al proper ple una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Can Marcet. L'objectiu de l'àrea de Territori és substituir les dues anteriors modificacions del PGM, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat arran de dos recursos del grup Núñez i Navarro, enfrontat amb l'Ajuntament per la urbanització de Torre Negra. El tràmit urbanístic hauria de permetre la implantació al municipi de la seu de Laboratoris Esteve.

El TSJC ha anul·lat a l'abril la segona modificació puntual del PGM a Can Marcet impulsada per l'Ajuntament i aprovada per la Generalitat l'any 2006. El motiu és que la reordenació del sòl destinat a Espais Lliures i a zona Forestal no va ser validada per la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Aquesta validació no es va fer efectiva, segons l'equip de govern, perquè la Comissió d'Urbanisme de Barcelona, que és qui va aprovar definitivament aquesta modificació, no ho va considerar necessari.

L'àrea de Territori ha explicat en un comunicat que la Generalitat va validar el tràmit definitivament i no va retornar l'expedient a l'Ajuntament. El govern municipal fa constar en aquest document que l'òrgan judicial ha anul·lat la modificació 'per un error purament tècnic i formal'.

En el mateix text, l'equip de govern ha acusat el grup Núñez y Navarro, actor de les demandes contra les modificacions del PGM de Can Marcet, d''obstruir judicialment el planejament urbanístic general del municipi', ja que assegura que 'no té interessos particulars a la zona'.

El grup immobiliari, de la seva banda, denuncia que l'Ajuntament 'en funció dels seus interessos quan li convé desprotegeix terrenys, expressament protegits, i intenta protegir aquells que els tribunals han declarat que no és necessària la seva protecció'. En el document, Núñez i Navarro titlla d''actuació arbitrària' la modificació impulsada per l'Ajuntament i anul·lada pel TSJC.

L'equip de govern assegura que la reordenació urbanística anul·lada 'en cap cas suposava la pèrdua de metres quadrats de sòl Forestal ni d'Espais Lliures' en aquest àmbit, sinó que 'es guanyaven 700 metres quadrats de zona verda'.

El TSJC ja va anul·lar al setembre l'altra modificació del PGM a Can Marcet perquè entenia que l'Ajuntament hauria d'haver construït en el mateix sector els equipaments generats per l'operació urbanística, i no traslladar-los a Can Cabassa, com va fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.