El Pla de Millora Urbana de Can Borrull preveu una solució provisional i una definitiva als abocaments


Temes relacionats

Els veïns de Can Borrull obren la porta a denunciar l'Ajuntament si aquest no els ajuda a deixar de contaminar la riera (14/mai/10)

Els partits polítics veuen bé que els veïns assumeixin part dels costos per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera ( 5/mai/10)

Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals ( 4/mai/10)

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)

Pas endavant en la millora urbanística del barri de Can Borrull (22/jul/09)

Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull (27/feb/07)


  • Comparteix:

Mercè Conesa ho ha explicat en roda de premsa

Mercè Conesa ho ha explicat en roda de premsa

El Pla de Millora Urbana de Can Borrull que es portarà a aprovació al ple municipal de dilluns inclou un projecte per bombejar les aigües residuals del barri cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. L'actuació, que suposaria la solució definitiva als abocaments irregulars a la riera de Vallvidrera, tindria un cost de 120.000 euros que assumirien les administracions competents, és a dir, l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Tot i això, l'equip de govern proposa als veïns que de forma provisional costegin el bombeig de les aigües brutes fins a la depuradora de Can Borrull, uns treballs que sumarien prop de 50.000 euros.

Tres anys després de la legalització definitiva del nucli, el Pla de Millora Urbana de Can Borrull estructura el barri i fixa les infraestructures necessàries a la zona i el seu pressupost. El document inclou una rotonda d'entrada i sortida des de la carretera de Vallvidrera, els accessos al barri i un estudi d'inundabilitat a 500 anys per protegir els habitatges de les zones més baixes. Aquest endegament de la riera de Vallvidrera, que consistiria en la construcció d'un mur de contenció, sumaria 767.000 euros, que finançaria l'administració. L'adequació de la carretera, amb un pressupost d'un milió d'euros, aniria a càrrec de la Diputació de Barcelona.

El que haurien d'assumir els veïns és la urbanització de les voreres i de l'accés a les parcel·les, unes actuacions d'1,6 milions d'euros. Aquesta quantitat s'haurà de distribuir en forma de quotes urbanístiques en funció de la superfície de cada propietari.

Com a solució al problema del clavegueram que hi ha al barri, l'equip de govern proposa canalitzar les aigües residuals pel costat de les voreres fins a un punt de recollida al costat de la futura rotonda d'entrada al barri, a la carretera que ve des de Sant Cugat, on hi hauria una estació de bombeig. Des d'allà, l'aigua bruta s'enviaria a la nova depuradora de Vallvidrera, a Barcelona.

Per poder dur a terme aquestes actuacions, que ja estan pactades i pressupostades entre les administracions, cal tenir aprovat aquest Pla de Millora Urbana i tenir els permisos corresponents. Per solucionar de forma provisional els abocaments a la riera, l'equip de govern contempla un sistema similar de canalització de les aigües i bombejar-les fins a l'actual depuradora de Can Borrull. Aquests treballs, que costen prop de 50.000 euros, els haurien de pagar els veïns, tal com explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Són uns costos considerables. Suposen un benefici important per cadascuna de les parceles perquè s'ha aconseguit una legalització d'aquests habitatges.


Conesa ha explicat que l'Ajuntament sancionarà només de forma administrativa els veïns que no hagin dut a terme actuacions per deixar d'abocar aigües residuals en les tres setmanes que els ha donat l'administració. En cas que els propietaris no facin res per aturar els abocaments, el consistori construirà el sistema de bombeig provisional abans de l'estiu, i després demanarà als veïns que paguin la part que els correspon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.