El TSJC anul·la el planejament urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat


Temes relacionats

Zapatero i Montilla inauguren el sincrotró Alba, 'una infraestructura per a l'excel·lència en la investigació' (23/mar/10)

El Centre Direccional de Cerdanyola pagarà el desdoblament de la BP-1413 a Sant Cugat (12/jun/09)

Cerdanyola retarda la urbanització del Centre Direccional, però manté l'obertura del sincrotró el 2010 (15/nov/08)

Comencen els treballs del Centre Direccional de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat (13/nov/07)


  • Comparteix:

Al Centre Direccional de Cerdanyola està ubicat el sincrotró Alba

Al Centre Direccional de Cerdanyola està ubicat el sincrotró Alba

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el planejament urbanístic del Centre Direccional de Cerdanyola, l'eix científic i urbanístic limítrofe amb el terme municipal de la nostra ciutat. El TJSC entén que s'han vulnerat tres lleis, la d'urbanisme, la de patrimoni cultural i la d'avaluació ambiental. Segons informa el diari 'El Punt' el pla urbanístic, aprovat el 2005 per l'Ajuntament d'aquesta població i la Generalitat, es va aprovar sense haver estat sotmès a l'avaluació ambiental estratègica. Ambdues administracions han presentat un recurs al Suprem.

El Centre Direccional de Cerdanyola ocupa una extensió de 340 hectàrees conegudes ara com a Parc de l'Alba, una de les peces de desenvolupament econòmic, social i científic més important del país i on se situa el sincrotró Alba, inaugurat el març pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Generalitat, José Montilla. Al gener el TSJC va anul·lar aquest procés urbanístic arran dels dos recursos presentats per les empreses Meran i Puigfel, i Sacesa el juny del 2006, i que avui ha donat a conèixer el diari 'El Punt'.

Les dues sentències anul·len la modificació del pla general metropolità en el àmbits de Cerdanyola, l'Hospitalet i el Prat del Llobregat, que va permetre organitzar aquests terrenys a Cerdanyola, com el pla parcial de la zona, que desenvolupa els carrers, els vials i els edificis, que estan a tocar de la nostra ciutat.

Entre els motius que porten el jutge a anul·lar aquests instruments urbanístics hi ha la vulneració de la llei relativa als efectes sobre el medi ambient que tenen els plans i programes. El jutge assenyala que el planejament urbanístic del Centre Direccional no va ser sotmès a la preceptiva avaluació ambiental estratègica, tot i que disposa de 340 hectàrees i que un 50% del terreny es dedica a zona verda i forma part del corredor de la via verda entre Collserola i Sant Llorenç. En el mateix sentit, el jutge indica que també es va vulnerar la directiva del Parlament Europeu que obliga a fer una avaluació ambiental del pla.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.