Inaugurada l'estació de FGC de Volpelleres entre protestes sindicals


  • Comparteix:

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Volpelleres ja és una realitat i els primers combois s'han aturat per primer cop al barri. El president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat aquest dissabte l'obra juntament amb el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde, Lluís Recoder. La cita històrica, però, s'ha vist deslluïda pels treballadors de FGC que s'han concentrat a l'entrada de l'estació per criticar la retallada adoptada pel Govern espanyol i la Generalitat, trencant el protocol de l'acte i impedint els parlaments de les autoritats. Tot i això, els veïns s'han mostrat molt satisfets per aquest nou impuls al barri. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Els primers combois amb passatge han arribat aquest dissabte al matí a l'estació de Volpelleres, que connecta el barri amb les línies S2 Sabadell i S55 Universitat Autònoma. La inauguració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, José Montilla, el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, i l'alcalde, Lluís Recoder, acompanyat de diversos regidors de la ciutat.

Recoder ha destacat els aspectes més importants que aportarà l'estació al barri de Volpelleres.

Lluís Recoder

Sabem el valor que té per als veïns i veïnes tenir una estació a la vora de casa, per estructurar el territori, per donar-nos centralitat i per al nostre desenvolupament econòmic.



Tot i això, l'alcalde ha lamentat que la posada en marxa de l'obra s'hagi fet sense l'enllaç amb l'estació de Renfe, ubicada a 900 metres de la nova parada de FGC.


El conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha respost així a la demanda de Recoder sobre la creació d'un intercanviador entre les dues estacions.

Joaquim Nadal

Poc a poc estarem en disposició de fer un acord amb Adif que ens permeti produir una gran estació intermodal amb dos sistemes ferroviaris.



L'estació, que donarà servei a 850.000 passatgers anuals, consta de dos edificis connectats per un pas subterrani i amb dues entrades independents que tenen un accés directe des del carrer. Els veïns de Volpelleres s'han mostrat entusiasmats amb el nou equipament. Són declaracions a Cugat.cat.

Veïns

L'esperàvem amb candeletes, ens feia moltíssima falta. / No hauré de fer de xòfer dels meus fills. / És una meravella.


La inauguració de l'obra, però, ha estat marcada per les protestes dels més de 200 treballadors de FGC, que han deixat un regust agredolç a l'acte. Sindicalistes de CCOO, UGT i CGT s'han manifestat a l'entrada de l'estació en contra de les mesures que ha pres el Govern espanyol per fer front a la crisi econòmica i han impedit que les autoritats fessin els parlaments previstos a la inauguració.

El secretari general de la UGT de FGC, Antonio Mendoza, explica quines són les seves reivindicacions.

Antonio Mendoza

Patim un greuge comparatiu amb la resta de transports públics de Catalunya. Volem reivindicar el model que hem tingut fins ara, no volem ser funcionaris.





Les obres de construcció de l'equipament, que s'han fet amb 15 mesos en comptes dels 22 previstos, han tingut un cost de 19,6 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.