Dilluns es completa el Pla del centre amb la vianantització de la Plaça Lluís Millet


  • Comparteix:

Vista virtual de com quedarà la plaça Lluís Millet ja vianantitzada.

Vista virtual de com quedarà la plaça Lluís Millet ja vianantitzada.

Les obres del Pla del Centre entren ja a la seva fase final amb la vianantització del tram comprès entre la plaça Doctor Galtès i la plaça Lluís Millet, i la construcció del pas soterrat de vehicles per la plaça de l'estació. Les obres d'aquest projecte començaran aquest dilluns, dia 14, i és previst que finalitzin totalment pels volts de Setmana Santa.

Els treballs de vianantització entre la plaça doctor Galtés i l'estació es dividiran en diverses fases per minimitzar l'impacte i les molèsties als veïns. Les obres del primer tram, comprès entre la plaça Doctor Galtès i el carrer Sant Bonaventura, comencen dilluns i obligaran a tallar el trànsit en aquesta zona. Fins a mitjans de setembre, els vehicles es deviaran pel carrer Sant Bonaventura i i el carrer Rosselló. Per a la tinent d'alcalde de Ciutat Sostenible, Mercè Conesa, una prioritat en aquesta primera fase és poder garantir l'accessibilitat al CEIP Sant Cugat.

Mercè Conesa

Ens interessa deixar l'accés de l'escola sempre lliure. Era un punt clau en l'obra. Si veiem que no podem tenir l'obra acabada, tallaríem el carrer abans i aquest tros l'acabaríem per Setmana Santa.


També dilluns començaran les obres per vianantitzar la plaça Lluís Millet amb l'objectiu de triplicar la seva superfície i fer un pas soterrat per al pas dels vehicles. Una de les prioritats del projecte és eliminar les barreres arquitectòniques i recuperar l'espai per als ciutadans. Escoltem Cesc Duran, arquitecte del projecte.

Cesc Duran

Una plaça té interés quan al seu voltant passen coses, és a dir, que hi ha comerç, etc. Hem de crear espais on la gent pugui caminar, passejar i comprar.


En aquest cas, el trànsit quedarà tallat a l'avinguda Lluís Companys des del carrer Rosselló i també al carrer Àngel Guimerà, i la circulació es desviarà per darrera de l'estació, per l'avinguda de l'enllaç, el passeig Olabarria, i el carrer Safareig.
El conjunt de totes les obres d'urbanització i construcció de l'aparcament i el pas soterrat de vehicles té un pressupost de gairebé 8 milions d'euros i es preveu que estigui finalitzat d'aquí a uns 7 mesos.

D'altra banda, pel que fa a l'aparcament, l'estructura ja està finalitzada i cap al mes d'octubre es preveu que pugui entrar en funcionament amb l'accés d'entrada i de sortida des del carrer dels Safareigs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.