L'oposició demana més informació sobre l'operació de les zones verdes de Valldoreix


Temes relacionats

Operació urbanística per desencallar les expropiacions de zones verdes de Valldoreix (20/jul/10)


  • Comparteix:

Sessió plenària / imatge d'arxiu

Sessió plenària / imatge d'arxiu

L'oposició demana més informació sobre l'operació de les zones verdes de Valldoreix. El PSC ha donat suport a la proposta presentada per l'equip de govern tot i demanar més 'claredat' sobre alguns punts. ERC, que s'ha abstingut, ha traslladat el seu 'entusiasme' per la protecció de Can Busquets. Els més crítics han estat els ecosocialistes, que consideren que els propietaris de Can Busquets no haurien de tenir drets compensatoris. El president accidental de l'EMD de Valldoreix, Joan Gaya, ha celebrat que aquesta situació urbanística s'hagi desencallat, tot i el retard.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha titllat la situació d''anòmala' tot i el suport del PSC a l'avanç de planejament, que no compromet, ha aclarit Gausa, el suport dels socialistes a l'aprovació inicial.

Salvador Gausa

És una situació anòmala. Pensem que l'operació és bona perquè planteja la no urbanització de Can Busquets.




El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha dubtat de la fórmula de compensació que es planteja cap als propietaris de Can Busquets.

Joan Calderon

Vull recordar que a Can Busquets no hi ha sostre edificable i no cal compensar la propietat amb pisos de Promusa.





El regidor republicà Toni Ramon, que també s'han abstingut, ha recordat, però, que el seu grup sempre estarà al costat del govern en la protecció de Can Busquets i Can Monmany.

Toni Ramon

Tenim una abstenció entusiasta però no s'ho prengui malament perquè davant l'expectativa de la protecció de Can Busquets i Can Monmany sempre ens tindrà al costat.




El president accidental de l'EMD de Valldoreix, Joan Gaya, ha celebrat l'acord però ha lamentat el retard que arrossega l'operació per desencallar les expropiacions de zones verdes.

Joan Gaya

Aquest punt s'havia previst fa 15 anys quan ja van començar les primeres expropiacions i era previsible que això aniria així i anem amb retard.




En resposta als grups de l'oposició, la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha destacat que l'operació urbanística proposada per l'equip de govern s'ha d'entendre com una oportunitat per a la ciutat.

Mercè Conesa

Si d'aquests 30.000 metres quadrats sabem que 24.000 són per habitatge protegit també entenc que fem un balanç absolutament positiu per la ciutat.



L'Ajuntament ha aprovat impulsar aquesta modificació del planejament per poder assumir l'expropiació de les zones verdes de Valldoreix, la Floresta i Mira-sol reclamada pels seus propietaris i que suposaria una càrrega econòmica de 22 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.