13 estacions de FGC s'adaptaran per discapacitats a partir de l'estiu vinent


  • Comparteix:

La Generalitat adaptarà per als discapacitats totes les estacions del terme municipal a partir del mes de juny de l'any vinent. Les obres suposaran una inversió d'1,5 milions d'euros per estació i duraran un any aproximadament.

Gràcies a aquest projecte, els discapacitats podran accedir sense problemes a les estacions de metro i ferrocarril. El Departament d'Obres públiques preveu licitar les obres el juliol del 2004, que consistiran, fonamentalment, en la instal·lació d'ascensors en les 13 estacions del Vallès que encara no en disposen. El director general de Ports i Transports de la Generalitat, Enric Ticó, ha parlat dels terminis de les obres amb prudència.

Enric Ticó

El projecte estaà acabat els mesos de juny o juliol del 2004, però amb això dels terminis mai se sap...mireu, l'AVE sinó, en tot cas més d'un any no serà.


Amb la mateixa cautela, l'alt càrrec del Departament d'Obres Públiques s'ha manifestat sobre el cost de les obres.

Enric Ticó

És molt difícil donar una xifra, no és el mateix posar un ascensor de 10 metres que un de 40. El promig d'adaptar una estació és d'1,5 milions d'euros, per això el cost total pot ser d'uns 15 milions en total


El projecte afectarà estacions com les de Mira-Sol o Valldoreix, que actualment no compten amb ascensors i no estan totalment adaptades pels discapacitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.