L'estació de RENFE a Sant Cugat incorpora criteris medi-ambientals


  • Comparteix:

L'estació s'està remodelant per oferir el servei de passatgers

L'estació s'està remodelant per oferir el servei de passatgers

L'estació de rodalies de Renfe de Sant Cugat serà de les primeres de tot l'Estat Espanyol que reduirà les emissions de CO2 gràcies a una arquitectura sostenible. Aquesta estació i la de Rubí, actualment en procés de remodelació, formen part d'una experiència pilot que preveu l'ús de materials no contaminants i la captació d'energies renovables que respectin al màxim el medi ambient.

Entre d'altres mesures, el projecte preveu un disseny dels espais que permeti aprofitar al màxim la llum i els mecanismes de ventilació naturals, o l'ús de sistemes de captació d'energies renovables com la solar o la fotovoltaica. Totes dues estacions comptaran també amb un paviment de granit que permet conservar les temperatures, així com amb una coberta que permet l'aïllament tèrmic mitjantçant sistemes naturals.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és la reducció de CO2, tal i com explica la portaveu de Renfe, Mar Ruiz.

Mar Ruiz

No ha encarit el projecte, i a la llarga suposarà un estalvi molt gran de costos


D'altra banda, Ruiz ha destacat que aquest projecte permetrà també reduir costos a la llarga.

Mar Ruiz

En un moment on el medi ambient és una preocupació per tothom, Renfe s'hi suma i amb aquests sistemes a les estacions de Rubí i Sant Cugat permetrà reduir 2.182 KG de CO2 de l'atmosfera anualment"


Aquesta iniciativa s'emmarca dins el projecte de remodelació de les estacions de rodalies de Renfe de Rubí i Sant Cugat, que consistirà en la modernització dels edificis i les andanes, la urbanització dels accessos i la construcció d'aparcaments.

L'import global d'aquestes obres supera els 2 milions d'euros i segons el calendari previst, les dues estacions podrien entrar en funcionament el darrer trimestre d'aquest any, coincidint amb la posada en marxa de la línia de rodalies entre Martorell i l'Hospitalet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.