Finalitzen les obres de restauració de l'ermita de Sant Adjutori i el Forn Ibèric


  • Comparteix:

El mes de maig l'alcalde va voler veure el procés de restauració.

El mes de maig l'alcalde va voler veure el procés de restauració.

Les obres de restauració de l'ermita de Sant Adjutori i el forn ibèric han finalitzat després de dos anys de treballs. Gràcies a aquesta actuació, aquests elements del patrimoni històric de Sant Cugat es convertiran en dependències de la segona fase del Museu de la ciutat. La seva remodelació ha tingut un cost de 175 mil euros.

Les obres a Sant Adjutori han consistit en la restauració i recuperació d’aquesta ermita per tal d’assegurar-ne la conservació i posar en condicions el monument per la seva interpretació històrica. La necessitat de les obres es va fer evident en observar una degradació accelerada dels elements estructurals, afegint-hi una falta de coberta i altres elements originals. Així, les actuacions realitzades han consistit en la construcció de la porta d’accés, el desmuntatge i reconstrucció de la coberta existent; i la reconstrucció de paviments. Aquestes actuacions han tingut un cost de 109.000 euros.

Pel que fa al Forn Ibèric, s'ha enderrocat l’antiga protecció i se n'ha construit una de nova amb la finalitat de protegir les restes del forn davant els desperfectes causats pel temps i l’acció de l’home. Totes aquestes patologies posaven en perill la integritat del monument. Les obres de remodelació han costat 66.000 euros.

Per l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, la ciutat recupera ara un important patrimoni que quedarà ara per la posteritat:

Lluís Recoder

Amb aquesta construcció que s'ha fet el forn queda protegit i esperem que d'aquesta manera es pugui preservar durant molt de temps


Tant l’ermita de Sant Adjutori com el Forn Ibèric formaran part del Museu de Sant Cugat, el qual s’estructura de manera descentralitzada, a través de diferents seus, amb l’objectiu de potenciar una proposta de museïtzació 'in situ' del patrimoni més significatiu de la història de Sant Cugat.

L’ermita de Sant Adjutori és una construcció del segle X, amb reformes i ampliacions fetes als segles XII, XVI i XVII. El Forn Ibèric data del període baixrepublicà romà (segles II i I abans de Crist). Els dos monuments han estat declarats Bé Cultural d’Interès Local, formant part del Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Sant Cugat del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.