Veïns de la Floresta denuncien la mala qualitat del material emprat per arreglar les calçades


  • Comparteix:

La calçada és plena de restes metàl·liques perilloses / Font: Carles Aluju Ferrer

La calçada és plena de restes metàl·liques perilloses / Font: Carles Aluju Ferrer

Veïns de la Floresta denuncien que l'Ajuntament ha arreglat la calçada sense asfaltar del passatge del Sanatori del Fumet i del carrer Turó del Fumet amb terra provinent de runes plenes de metalls, ossos d'animals, piles, plàstics, roba i ceràmica. L'operació s'ha fet fa tres setmanes i els veïns estan ara a l'espera que la brigada municipal aboqui una capa de terra d'uns 15 centímetres per aïllar la runa i evitar possibles riscos.

Els veïns afectats han explicat que van rebre favorablement la mesura d'utilitzar restes d'enderrocs provinents d'una planta de reciclatge perquè podia evitar que s'aixequés la pols pel pas de vehicles. Ara, però, denuncien que aquestes restes no estiguin compactades i que són perilloses perquè molts dels metalls deixats al carrer estan rovellats.

Un dels veïns dels carrers afectats Lucas Pérez explica els objectes que sobresortien d'entre la runa.

Lucas Pérez

Culleres, forquilles, piles, panys de portes, coladors, llaunes... Vam avisar la policia que hi havia aquests objectes i al dia següent la van col·locar en comptes de retirar-la.




Aquests florestans es pregunten també quin tipus de control de qualitat es fa a la planta de reciclatge i com cap responsable municipal s'adonés del mal estat del material. Segons les explicacions que van rebre de la brigada municipal, el problema s'ha produït pel mal estat de l'imant que retira els metalls de la runa a la planta de reciclatge.

Alguns veïns florestans han demanat al consistori que examini si hi ha objectes contaminants entre els materials rovellats de les runes. Ramon Ubach, veí florestà, ha assegurat que si no ho fa l'Ajuntament ho faran els mateixos veïns.

Ramon Ubach

Pensem que hi pot haver materials contaminants. És l'Ajuntament qui ha d'analitzar-ho perquè si no, nosaltres ja tenim les mostres preparades.




Els veïns han fet arribar aquestes queixes al consell de districte d'aquest dijous, encapçalat pel sotspresident del districte, Jordi Puigneró, en absència del president, Xavier Amador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.