Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes


Temes relacionats

Turu lamenta que l'Ajuntament hagi trigat tant en trobar una solució urbanística al cas de les zones verdes ( 4/feb/11)

Conesa porta a cassació la sentència de les zones verdes, que nega a Valldoreix la condició d'ens territorial (26/gen/11)

Valldoreix insta Sant Cugat a assumir les expropiacions de zones verdes derivades del planejament (26/gen/11)


  • Comparteix:

Vista àeria de Valldoreix

Vista àeria de Valldoreix

L'equip de govern impulsarà una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per solucionar el conflicte de les expropiacions de zones verdes a Valldoreix després d'arribar a un acord amb l'EMD. Per evitar les compensacions econòmiques, es permetrà als propietaris edificar i les zones verdes es traslladaran als àmbits de Can Monmany i Can Busquets. L'operació també generarà la possibilitat de construir habitatge públic a Sant Cugat i, per primera vegada, també a Valldoreix.

D’aquesta manera, l’Ajuntament sol·licitarà una modificació del PGM a l’àmbit de Valldoreix i altres parts del municipi per respondre la demanda dels propietaris de zones verdes que han iniciat la sol·licitud d’expropiació. Aquesta modificació de PGM ha de permetre compensar els propietaris de zones verdes de Valldoreix amb sostre edificable a altres parcel·les de la ciutat. La compensació es farà en la proporció de 30 metres quadrats de sòl per cada metre quadrat de sostre edificable. Aquesta permuta permet, alhora, preservar com a zona verda els espais urbanitzables i urbanitzables no programats de Can Monmany i Can Busquets. L'alcaldessa, Mercè Conesa, exemplifica la modificació del PGM.

Mercè Conesa

Proposem al propietari edificar i qualificaríem de zona verda altres àrees.



La modificació comportarà la possibilitat d'edificar habitatge públic a la ciutat. En concret, es construiran 33 vivendes a la zona de la plaça de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Valldoreix i 66 a una parcel·la a la rambla Mossèn Cinto Verdaguer. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, remarca que les futures edificacions respectaran la fesomia del territori.

Montserrat Turu

No podem fer molt habitatge públic a Valldoreix perquè s'hi haurien de fer pisos que generarien un impacte que ningú no vol.




Aquest acord també facilitarà més habitatge públic a Can Mates i Can Cabassa. L'aprovació inicial d'aquesta modificació del PGM es portarà al ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.