CiU es compromet a modificar el PGM si guanyen les eleccions


  • Comparteix:

CiU iniciarà l'any que ve la modificació del Pla General Metropolità si guanya les eleccions al Parlament de Catalunya. Així ho ha afirmat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, en una entrevista a aquesta emissora. Segons Puig, aquesta revisió és totalment necessària per incorporar nous mecanismes de gestió que el PGM del 76 no contempla.

El conseller d'Obres Públiques i Política Territorial s'ha compromès, si CiU guanya les eleccions, a iniciar l'any que ve els tràmits de modificació del PGM i posar fi així a la llarga pugna que mantenen Sant Cugat i Barcelona per aquesta qüestió. Per a Puig, els ajuntaments socialistes posen traves a aquesta modificació només per aconseguir un desgast polític i no volen reconèixer que cal superar l'enquilosament que manté el PGM de 1976.

Felip Puig

Els ajuntaments socialistes s'oposen a la modificació per un motiu de desgats polític. Però la postura de l'ajunatment de Sant Cugat coincideix amb la de l'actual govern de la Generalitat i al 2004 s'iniciaran els tràmits per començar aquesta revisió.


El conseller ha recordat que el PGM és de l'any 1976, anterior fins i tot a les primeres eleccions democràtiques, i que ja no respon a la realitat ni als mecanismes de gestió i preservació del medi ambient actuals,
D'altra banda, durant la mateixa entrevista el conseller ha afirmat que el compromís electoral de l'alcalde de soterrar les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat al seu pas per Sant Cugat és un projecte molt car i que es contempla a llarg termini.
La inversió estimada per aquesta obra podria rondar els 240 milions d'euros, i tot i que el projecte s'està estudiant, el conseller ha afirmat que no podrà iniciar-se almenys fins d'aquí a dos anys.

Felip Puig

Aquest projecte el situo més aviat cap a la segona meitat d'aquest mandat, tant municipal com parlamentari.


Relacionat amb els FGC, Felip Puig ha explicat també que l'estació de Vullpalleres té una inversió prevista d'uns 40 milions d'euros i que la voluntat del govern català actual és començar les obres al segon semestre de l'any que ve.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.