El consell executiu de la Generalitat qualifica definitivament Torre Negra com 'No Urbanitzable'


  • Comparteix:

Ara caldrà veure com es compensa els propietaris.

Ara caldrà veure com es compensa els propietaris.

Torre Negra és ja sòl no urbanitzable gràcies a la modificació del PGM aprovada pel consell executiu de la Generalitat. D'aquesta manera es blinda la protecció d'aquest espai de 150 hectarees després d'un llarg procés administratiu. L'alcalde i el portaveu de la Plataforma Cívica per la Defensa de Torre Negra han coincidit en qualificar aquest pas d''històric' però han alertat que la protecció d'aquest espai natural encara no ha acabat.

El consell executiu de la Generalitat, en la seva sessió del 21 d'octubre, ha provat la modificació del PGM pel qual Torre Negra passa de ser sòl urbanitzable no programat a No Urbanitzable. Aquest tràmit posa punt i final a la tramitació administrativa per tal de blindar l'edificació en aquests terrenys.

L'alcalde ha qualificat aquest pas d'"històric" i ha remarcat que l'Ajuntament de Sant Cugat, en aquest sentit, ha estat valenta i ha apostat per la protecció d'aquests espais de Collserola mentre la resta de municipis segueixent edificant-hi:

Lluís Recoder

És un moment històric perquè la ciutat ha lluitat molt per preservar aquests terrenys.


Sense anar més lluny ha posat d'exemple com des de Barcelona, el govern encapçalat pel PSC, ha deixat urbanitzar a Torre Vilana.

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma de Defensa de Torre Negra, Kristian Helbolzheimer, ha agraït el suport del govern de la generalitat en la iniciativa de protegir Torre Negra: De tota manera ha demanat més suport econòmic a partir d'ara del govern català:

Kristian Helbolzheimer

Agraïm el suport donat fins ara per la generalitat i esperem que el segueixi donant, sobretot, en l'àmbit econòmic.


Aquest pas, però, no evitarà els nombrosos contenciosos que els propietaris, com el grup immobiliari Nuñez i Navarro, han presentat contra l'Ajuntament per la impossibilitat de construir-hi. Recordem que la preservació d'aquests espais costarà més de 26 milions d'euros a l'Ajuntament. En aquests moments s'està pendent de l'elaboració del Pla d'Usos del Parc Rural de la Torre Negra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.