Sant Cugat busca una solució metropolitana per a les expropiacions de zones verdes


Temes relacionats

Conesa demana al Parlament que es resolgui la problemàtica amb les zones verdes (24/nov/11)

L'Ajuntament demanarà un crèdit per fer front a les expropiacions de zones verdes (21/nov/11)

El model urbanístic de Valldoreix no perilla segons el president de l'EMD (22/set/11)

Salvem Valldoreix s'oposa a l'expropiació de les zones verdes (21/set/11)

La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop (22/mar/11)

El ple debat la modificació del PGM per resoldre el conflicte de les zones verdes (21/mar/11)


  • Comparteix:

L'equip de govern negociarà amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè l'ens supramunicipal contribueixi a suportar la càrrega econòmica de les expropiacions de zones verdes. El planejament urbanístic dibuixat fa 35 anys va situar a Sant Cugat molts dels espais verds que corresponien a altres municipis metropolitans més urbanitzats. Ara, els drets expropiatoris dels propietaris d'aquests terrenys amenacen amb posar en serioses dificultats les finances municipals.

Per fer front a les expropiacions obligatòries, l'Ajuntament s'ha d'endeutar per adquirir terrenys privats que, en la majoria de casos, no tenen valor públic. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que aprofitarà la integració de Sant Cugat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per transferir al nivell supramunicipal una part de la solució a un problema que no ha generat Sant Cugat, sinó la planificació urbanística metropolitana.

Mercè Conesa

Fa molts anys que paguem les expropiacions de zones verdes que garanteixen l'equilibri metropolità. Tenim el suport d'altres ajuntaments.



Conesa espera situar aquesta reivindicació en les negociacions per fixar els criteris per adjudicar les inversions de l'ens als municipis que l'integren, que finalitzaran al març. Sant Cugat calcula rebre, en concepte d'inversions, una quantitat superior a la seva aportació, de 2'3 milions d'euros. Barcelona és la ciutat que més recursos aporta al conjunt i no rep inversions a canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.