Can Busquets, més a prop de ser no urbanitzable


Temes relacionats

Pas endavant per a la protecció de Can Busquets (17/set/13)


  • Comparteix:

Imatge de Can Busquets, a la Floresta

Imatge de Can Busquets, a la Floresta

Can Busquets, a la Floresta, es convertirà en unes setmanes en sòl no urbanitzable després que la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat hagi aprovat el canvi del PGM proposat per l'Ajuntament. Una modificació que ha requerit que Promusa traspassi la propietat al consistori, en una operació que permet la preservació de l'espai natural, la creació d'habitatge públic a Rius i Taulet i l'ampliació del Teatre-Auditori.

Els terrenys de Can Busquets aviat estaran classificats com a sòl no urbanitzable. La Comissió d'Urbanisme de l'àmbit de l'Àrea Metropolitana de la Generalitat ha aprovat el canvi de PGM proposat pel consistori que permetrà, a banda de la protecció de Can Busquets, la creació de pisos protegits a Rius i Taulet i l'ampliació del Teatre-Auditori.

Per fer possible la modificació de planejament, la Generalitat sol·licitava que la titularitat de Can Busquets fos de l'Ajuntament i no de Promusa, tot i ser una empresa 100% municipal, tal com ha explicat a Cugat.cat el regidor d'Urbanisme. Un cop comunicat al govern el traspàs dels terrenys al consistori, Pere Casajoana ha apuntat que, en breu, sortirà el text refós definitiu de la Generalitat que donarà vigència a l'operació.

El titular d'Urbanisme ha subratllat què suposa per a la ciutat assolir la protecció d'un espai natural com Can Busquets.

Pere Casajoana

La ciutat guanya amb nous equipaments però guanya amb allò que no es veu: la protecció de Can Busquets. S'aconsegueix la protecció d'un espai, que si no, haguéssim perdut.


A part de la protecció de Can Busquets, l'operació comportarà la creació de pisos públics a Rius i Taulet, dins el projecte de nova centralitat de Pere San. La modificació del PGM implica que el sòl de Rius i Taulet passi de ser d'equipaments a sòl d'habitatge protegit. Així, la classificació d'equipaments es trasllada als terrenys adjacents del Teatre-Auditori, ara zona verda, per possibilitar l'ampliació de l'equipament.

Sobre les obres de Rius i Taulet, als terrenys de l'enderrocada benzinera Griful, es construiran 44 habitatges de lloguer per a gent gran, una planta baixa comercial i un pàrquing de 100 places. Pere Casajoana ha comentat que Promusa està treballant en la redacció del projecte i que la previsió és que les obres comencin aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.