La tertúlia tracta amb els partits la rebaixa del sostre comercial del Centre Direccional


Temes relacionats

La Cambra de Comerç de Sabadell alerta del perill del Parc de l'Alba (11/mar/14)

Els botiguers, inquiets per l'impacte de l'espai comercial del Centre Direccional ( 7/mar/14)

La Generalitat descarta la construcció d'un macrocentre comercial a Cerdanyola ( 7/mar/14)

Vila diu que la Generalitat 'no sintonitza' amb el macrocentre de Cerdanyola ( 6/mar/14)

Els grups polítics fan pinya contra el projecte de centre comercial a Cerdanyola (18/feb/14)

L'Ajuntament demana un sostre comercial màxim per al Centre Direccional (16/des/13)

CiU demana a l'Incasòl mesures compensatòries al macrocentre comercial ( 9/des/13)


  • Comparteix:

Els partits amb presència al ple s'han posicionat a la tertúlia d''El Gall del Monestir' d'aquest dimecres sobre la reducció de sostre comercial que preveu el Pla Director Urbanístic (PDU)del Centre Direccional, a tocar de Sant Cugat. CiU ha defensat el comerç local de proximitat, el PP creu que la Generalitat situa l'equip de govern en 'un carreró sense sortida' i ICV-EUiA ha destacat la reactivació econòmica que suposarà el PDU. El PSC i la CUP coincideixen que l'espai comercial tindrà impacte econòmic sobre el comerç local.

El regidor de CiU Francesc Carol considera que és una bona notícia la reducció del sostre comercial del sector del Centre Direccional, però ha remarcat que l'aposta del seu partit és el comerç de proximitat local.

Francesc Carol

Tot i que el complex pugui ser més o menys gran, nosaltres apostem per l'eix comercial del casc antic. I estem a l'espera de com es concretarà el projecte.


El regidor del PP Bruno de Salvador ha qualificat de 'lamentable' la situació de CiU en la seva defensa del comerç local quan la Generalitat té previst aprovar un sostre comercial de 108.000 metres quadrats.

Bruno de Salvador

CiU està en un carreró sense sortida. Té a la Generalitat tirant el projecte endavant i ells aquí intenten capejar el temporal. És lamentable.


El regidor del PSC Pere Soler ha posat la mirada cap a l'impacte comercial que sobre les botigues locals suposarà la construcció també del centre comercial de la carretera de Rubí.

Pere Soler

A dos quilòmetres d'aquest centre s'està promovent un altre. Casualment, també propietat de l'Incasol.


El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, tot i reconèixer l'impacte que pot haver sobre Sant Cugat amb aquest espai comercial, ha subratllat la reactivació econòmica que suposarà la inversió en el sector del Parc Tecnològic i el CIT.

Joan Calderon

La prioritat és potenciar el Parc Tecnològic i potenciar la indústria a la zona. És important la reducció del sostre comercial i que aquest s'inclogui als baixos dels habitatges.


El regidor de la CUP Ignasi Bea ha fet èmfasi en què el model de comercial ja està tocat 'sense necessitat' d'un macrocentre comercial.

Ignasi Bea

El nostre model comercial local està tocat. Només hi sobreviuen les franquícies. L'amenaça no és només aquest macrocomplex.


La tertúlia 'El Gall del Monestir' amb els partits polítics s'emet a un quart de deu del matí els dimecres al 91.5 FM i a Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.