Sant Cugat fa pinya amb la Generalitat per mantenir Torre Negra al parc de Collserola


Temes relacionats

La Generalitat defensarà al Suprem que Torre Negra segueixi al Parc de Collserola ( 7/mar/14)

El TSJC deixa Torre Negra fora del Parc Natural de Collserola ( 5/mar/14)


  • Comparteix:

Imatge actual de la masia de Torre Negra

Imatge actual de la masia de Torre Negra

L'Ajuntament se sumarà al recurs de cassació que la Generalitat ha presentat davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la la inclusió de Torre Negra al Parc Natural de Collserola. L'equip de govern portarà al ple de dilluns la ratificació de l'acord per aprovar aquest recurs que, segons el regidor d'Urbanisme, defensarà una vegada més que Torre Negra 'és i serà' sòl no urbanitzable.

La directora de Polítiques Ambientals de la Generalitat, la santcugatenca Marta Subirà, avançava la setmana passada a Cugat.cat que el govern defensaria al Tribunal Suprem que Torre Negra ha de pertànyer al Parc Natural de Collserola. El govern ja ha presentat un recurs contra la sentència del TSJC al qual se sumarà com a part l'Ajuntament, tal com ha explicat aquest dijous el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana.

La Generalitat assegura que la sentència judicial barreja aspectes urbanístics i mediambientals i no fonamenta prou bé per què Torre Negra hauria d'haver quedat fora dels límits del parc. Per part del consistori, el regidor d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha recordat aquest dijous que qui té la potestat per presentar el recurs és el govern, tot i que l'Ajuntament s'hi afegeix per fer pinya i refermar que Torre Negra és un espai que s'ha de preservar.

Pere Casajoana

Volem continuar amb el que hem defensat sempre: que Torre Negra ha de ser preservada. La modificació del 2012 ja diu que no és un espai d'especial protecció sinó de protecció especial ordinari. Però és de protecció.


La sentència del TSJC remarca que diverses sentències anteriors ja concloïen que Torre Negra no reuneix les condicions per ser declarada com a sòl no urbanitzable d'especial protecció. Segons els jutges, el fet que aquests terrenys no compleixin aquests requisits l'impedeixen formar part del Parc de Collserola, ja que la Llei d'Espais Naturals estableix que només podran formar part d'un parc natural aquells indrets que presentin 'valors naturals qualificats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.