Arrenquen les obres principals del mercat Pere San


Temes relacionats

Les obres del mercat Pere San començaran a mitjans d'abril (19/mar/14)

El ple accepta l'aval de l'Ajuntament per a la reforma del mercat Pere San (17/mar/14)


  • Comparteix:

Les obres de remodelació del mercat Pere San han començat aquest divendres i s'allargaran durant vuit mesos. La primera fase dels treballs tindrà lloc fins a l'agost i preveu la remodelació de la nau interior del mercat, la modernització dels serveis i part de les obertures de les façanes.

En la segona fase de les obres, prevista de setembre a desembre, es remodelarà la nau principal del mercat, es modernitzaran la resta de serveis i es finalitzaran les obertures de les façanes. Durant aquesta segona fase, els paradistes es traslladaran a la planta de baix. La reforma preveu que el mercat combini la venda directa de productes frescos amb espais de degustació gastronòmica. Alguns dels comerciants s'han mostrat satisfets amb l'inici de les obres, tot i que admeten que els comportarà algunes molèsties.

Comerciants

Estem molt contentes, feia molt de temps que ho esperàvem. / En general, serà una molèstia. / Ens portarà algunes coses en contra, però les obres s'han de fer.


El projecte de remodelació del mercat té un cost total de 2'5 milions d'euros. Gourmets Sant Cugat ha de fer una inversió d'1'5 milions d'euros, dels quals ha rebut finançament per part de Caja Mar d'1'2 milions. Els altres 300.000 els ha facilitat l'Ajuntament a través d'un aval.

El milió restant del cost total del projecte l'han de posar els paradistes per a la remodelació de cada un dels seus espais. Tot i això, les noves parades no seran de compra i els paradistes hauran de pagar un lloguer a Gourmets Sant Cugat per a la gestió. Un parada gran d'uns 90 metres quadrats amb servei de venda i de restauració pagarà 1.200 euros al mes, mentre que una parada convencional haurà de destinar 400 euros mensuals.

Durant tot el període d'obres, i de comú acord amb veïns i comerciants de la zona, s'ha constituït una comissió de seguiment. Fruit d'aquesta comissió, s'ha decidit que les casetes d'obra ocuparan menys espai del previst a la plaça de Sant Pere, ja que una part es traslladarà al solar de l'antiga benzinera de l'avinguda de Rius i Taulet. Les obres també obligaran a eliminar els contenidors soterrats del carrer de l'Endavallada i a reforçar el nombre de contenidors del carrer d'Enric Granados.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.