Un centenar de persones es concentra contra el desallotjament de Can Vies


  • Comparteix:

Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimecres davant la seu local de CDC convocades pel moviment de solidaritat pel desallotjament i enderroc del centre social autogestionat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. La trobada ha reunit representants d'ICV-EUiA, la CUP i les JERC i de diverses entitats. El president de CDC ha lamentat el llançament d'ous i les pintades al local i que alguns assistents hagin forçat la persiana per pintar també els vidres de l'entrada.

La pluja intermitent d'aquest dimecres no ha impedit que unes 100 persones es concentressin davant la seu de CDC, al carrer de Plana de l'Hospital, en un acte de protesta pel desallotjament i enderroc del centre social autogestionat de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona. En una convocatòria que ha corregut per les xarxes socials, i que també s'ha fet a altres localitats del país, els concentrats han criticat l'actuació de l'Ajuntament de Barcelona i la contundència de l'actuació dels Mossos d'Esquadra.

Ciutadans a títol individual, així com membres d'entitats socials com el CASC, el 15-M o la PAH, han acudit a l'acte. Tampoc no hi han faltat representants de partits com el membre de l'executiva d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez; els dos regidors de la CUP, Ignasi Bea i Guim Pros; el secretari d'organització de les JERC, Bernat Picornell, i la portaveu de la branca juvenil local d'aquest partit, Alba Gordó.

Un dels assistents a la trobada ha manifestat a Cugat.cat com els interessos privats ham tombat el projecte de Can Vies com a centre social autogestionat.

Assistent

Estem aquí en rebuig al procés de destrucció de Can Vies, un projecte social molt arrelat al barri.

Tot i que la trobada s'ha desenvolupat en la seva totalitat sense incidències, diverses pintades a la persiana i als vidres de l'entrada del local de CDC han aparegut una vegada s'ha dispersat la massa d'assistents. El president de CDC, Joan Maria Terribas, que ha dit que presentaran denúncia pels fets, ha lamentat aquesta bretolada i que també s'hagi forçat el pany de la persiana per apujar-la i pintar l'entrada.

Joan Maria Terribas

Tot aquest tipus d'accions no són defensables. Les coses a Catalunya no les fem així.

La concentració ha durat una hora i quart. Segons ha pogut saber Cugat.cat, membres de CDC tenien previst treballar al local aquest dimecres a la tarda, però finalment les instal·lacions s'han mantingut tancades per ordres de la direcció del partit a Barcelona.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.