Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a empreses


  • Comparteix:

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sabadell han detingut vuit homes, un d'ells resident a Sant Cugat, per un presumpte delicte de robatori amb força, pertinença a grup criminal i blanqueig de capitals. Als detinguts se'ls imputa 18 robatoris amb força a empreses de 12 municipis, entre ells Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola.

Segons els Mossos, es va detectar que les persones detingudes tenien una alta activitat delictiva (acumulaven diverses detencions) i juntament amb la fiscalia es van obrir unes diligències d'investigació per comprovar si aquestes persones podrien formar part d'un grup criminal dedicat als robatoris amb força continuats sobre empreses de la geografia catalana, així com determinar quina sortida li donaven al material sostret a les empreses.

El grup criminal va fer diferents robatoris a empreses de Sant Cugat i un dels detinguts és resident a la ciutat. Ho ha confirmat a Cugat.cat l'Intendent Cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sabadell, Josep Guillot.

Josep Guillot

Sant Cugat ha sigut víctima de robatoris a empreses i un dels detinguts vivia en una casa okupada a la ciutat.

L'objectiu principal dels delinqüents en els robatoris a les empreses era l'obtenció de metall, principalment coure, i també diners en efectiu, material informàtic i eines relacionades amb la construcció.

Principalment utilitzaven el sistema conegut com 'butró' (forat a paret o sostre) per accedir a les empreses violentades. Els robatoris resolts fins el moment són 18 i les empreses es troben en diverses localitats de la geografia catalana: Sant Cugat, Rubí, Lliçà d'Amunt, Santa Perpètua de Mogoda, Mataró, Ripollet, Cerdanyola, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Cugat Sesgarrigues i Cervera.

Josep Guillot

Vigilaven les empreses i miraven l'entorn, les càmeres... i al cap de tres dies feien el robatori. Buscaven coure i metall, diners i material informàtic.

Els Mossos asseguren que s'ha pogut acreditar la sostracció de gran quantitat de metall, el qual era posteriorment venut en diferents empreses de gestió de residus. També s'ha pogut constatar, expliquen, que part del material informàtic sostret, així com les eines relacionades amb la construcció, eren posteriorment venudes per obtenir diners en metàl·lic, de la mateixa manera que el metall.

S'ha detingut al responsable d'una empresa de gestió de residus ubicada a Ripollet, ja que la investigació apunta que comprava metall sostret als detinguts, sense fer-ho constar en els registres corresponents.

Així mateix en el decurs de la investigació s'ha pogut recuperar al voltant de 1.000 quilograms de coure i en els registres als domicilis dels investigats s'ha intervingut una quantitat considerable d'objectes electrònics així com eines i material de construcció, tot i que els agents no el quantifiquen amb exactitud.

El jutge decreta ingrés a presó per tres dels vuit homes detinguts
Del total de detinguts, sis han passat a disposició judicial davant el Jutjat d'Instrucció 1 de Sabadell, el qual va decretar l'ingrés a presó per tres d'ells i llibertat amb càrrecs amb presentació quinzenal al Jutjat dels altres tres. El setè detingut ha passat a disposició judicial i s'ha decretat també la seva llibertat amb càrrecs amb presentació quinzenal. El detingut responsable de l'empresa de gestor de residus ha quedat en llibertat a dependències policials un cop ha prestat declaració en qualitat de detingut.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.