Les Nits a Sant Cugat aposten enguany pels artistes locals


  • Comparteix:

La segona edició de les Nits a Sant Cugat aposta pels artistes locals amb una vintena de propostes que ompliran de música i teatre diferents espais emblemàtics de la ciutat. El claustre del Monestir i els seus voltants tornaran a ser l'epicentre d'una agenda que inclou jazz, música de cambra, òpera, cors, teatre i cobla amb les iniciatives 'Nits de Música al Claustre' i les 'Lectures a la fresca'. La programació donarà el tret de sortida aquest divendres amb el concert de La Vella Dixieland & Marian Barahona i durarà fins a mitjans de novembre.

Els mateixos participants han presentat aquest dimarts l'agenda de les Nits a Sant Cugat, que tindrà escenaris com el claustre, el Teatre-Auditori i el Celler Cooperatiu i algunes de les places més emblemàtiques de la ciutat. Els artistes i músics esperen tornar a captivar el públic amb 'espectacles de postal', segons una de les artistes participants, la flautista Patrícia de No.

Patricia de No

El que volia era donar espai a músics i companys per tocar al claustre, que té una acústica boníssima.

L'agenda inclou propostes com 'Mozarel·la' d'Òpera de Cambra Sant Cugat, 'Sons Policorals' amb la Coral Sant Jordi, el Cor de Cambra Anton Bruckner i el Cor Gaos i el cicle 'Lucero nuestro' amb la soprano Júlia Farrés i el tenor David Alegret, entre altres. També hi haurà dos concerts commemoratius del Tricentenari del 1714: 'Cançons i romanços populars catalans de la Guerra de Successió' i 'Cum Cantico. 1714, el setge a Barcelona'. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat el potencial artístic de la ciutat i la capacitat d'atracció que genera aquest cicle.

Xavier Escura

Estem configurant unes nits d'estiu que cada vegada tenen més ressò per la seva qualitat i varietat.

La programació donarà el tret de sortida aquest divendres amb el concert de La Vella Dixieland & Marian Barahona i durarà fins a mitjans de novembre.

'Lectures a la Fresca'
La 10a edició de les Lectures a la Fresca, organitzada pels Amics de Pedra i Sang, s'emmarca en la inciativa 'Nits a Sant Cugat'. La proposta teatral, formada per quatre representacions, tindrà lloc a diverses places de la ciutat tots els dijous de juliol.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.