Sant Cugat situa la ciutadania en l'epicentre de la Festa Major


  • Comparteix:

Sant Cugat enceta el compte enrere per celebrar la Festa Major, entre el 26 i el 29 de juny, amb el lema 'La clau de la Festa ets tu' per convertir el ciutadà en el principal protagonista. Més de 250 activitats farceixen el programa amb plats potents com La Fura dels Baus, Oques Grasses, Albert Pla, Deudeveu i el pregó de la Penya Regalèssia. Enguany, el Celler Modernista s'estrena com a escenari i es manté el 'model de places' ja aplicat en edicions anteriors.

Fer de la Festa Major una aventura per descobrir la ciutat amb il·lusió i fer-hi troballes inesperades. Amb aquest esperit ha presentat aquest dimecres l'alcaldessa el programa, que enguany porta el lema 'La clau de la Festa ets tu'. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet una crida a l'alta participació i civisme en una festa que, diu, és la més santcugatenca que ha tingut la ciutat.

Mercè Conesa

És òptima per disfrutar de la ciutat, gaudir i passejar. Hem de fer que tothom gaudeixi i participi de les activitats. És una festa molt santcugatenca.

És una festa que, de nou, confia en els espais que millor han funcionat com l'Espai Arrel (plaça d'Octavià), la DesPlaça Jove (parc de Ramon Barnils) i La Taverna (plaça de Barcelona). En les localitzacions, però, hi ha una novetat: el reformat Celler Modernista agafa el relleu a la plaça de Can Quitèria per convertir-se en la Plaça del Jazz, que centralitzarà per setè any el jazz local i els nous talents.

La membre de la Comissió organitzadora, Anna Hernández, ha destacat que el model de places funciona i aconsegueix arribar a tothom.

Anna Hernàndez

El que aconsegueix és un recorregut i un moviment dinàmic al poble, perquè en tres minuts arribes arreu.

El tret de sortida de la Festa Major serà amb el pregó de la Penya Regalèssia. Un dels membres de l'entitat, Tomàs Grau, ha manifestat la seva alegria per haver estat triat com a pregoners perquè enguany la Penya arriba als 75 anys d'existència.

Tomàs Grau

Estic molt emocionat per poder ser pregoner de la Festa Major, enguany complim 75 anys de la nostra fundació.

La Festa Major combina les activitats consolidades com l'Esport al carrer, la Caseta del CPA, la Fira d'Atraccions i la Festa Major Alternativa, amb propostes noves com la 1a Nit de terror Zombie i Zercavila Zombie, l'estrena de la primera producció pròpia del Grup Mediterrània, 'Quadrigènia', i els concerts de la Penya Blaugrana, ara, a la plaça de Can Quitèria. Altres novetats són les propostes gastronòmiques que portaran els restaurants a la plaça dels cinemes i el fet que la Fira de la Cervesa passa a durar dos dies.

Una festa en què participen 80 entitats a les quals han donat veu en la presentació al Celler Cooperatiu el membre de DesPlaça Jove, Carles Angaril; el president de Jazzenviu, Oriol Jubany, i la presidenta del Grup Mediterrània, Esther Madrona.

Entitats

A les activitats de la DesPlaça destaca que organitzarem amb la FMA és una macrogimcana. / Aquest any el jazz guanya molt anant al Celler Cooperatiu. / Des del Grup Mediterrània estem orgullosos de portar a l'escenari 'Quadrigènia'

Enguany, s'aposta de nou perquè el castell de focs al Turó de Can Mates sigui la cloenda de la festa, juntament amb el concert de The Risas a la plaça d'Octavià. L'aposta per la música local en aquesta Festa Major és molt palpable amb 63 concerts de música local dels 101 que estan programats.

La Festa Major de Sant Cugat ha incrementat enguany lleugerament el seu pressupost fins als 145.000 euros.

Com cada any, Cugat.cat oferirà una programació especial per web, ràdio i televisió per informar del minut a minut a la festa.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.