La Penya Regalèssia obre la festa amb un pregó ple de records i passat


  • Comparteix:

La Penya Regalèssia anima la ciutadania a gaudir de la Festa Major en un pregó marcat pel passat de Sant Cugat i per la tasca d'aquesta entitat al municipi. Els membres de la colla, que celebra el 75è aniversari, han rememorat els darrers 80 anys de Sant Cugat i com ha canviat la festa major durant aquest període.

En el pregó, la Penya Regalèssia ha recordat el seu naixement, ara fa 75 anys, gràcies a un grup d'adolescents que jugava a futbol al camp que hi havia aleshores al costat del Monestir. La regalèssia que rossegaven els seus integrants va ser l'origen del nom del grup. Un dels seus membres, Tomàs Grau, ha destacat que mantenen l'esperit jove tot i el pas dels anys.

Tomàs Grau

Vam ser 28 membres i ara en som 16. Entre tots, sumem 1.264 anys. És a dir, la joventut, la tenim de sobres.

El pregó també ha rememorat quan als anys 80 Francesc Vila i Trabal va passar el testimoni de l'organització de l'aplec de Sant Medir, copatró de la ciutat, a la penya. Una tasca que es va afegir a altres responsabilitats com la restauració de l'ermita de Sant Medir, fonts i camins, a més d'impulsar la cultura popular a Sant Cugat.

La colla, amb 16 membres vius en l'actualitat, no ha oblidat que la Festa Major de Sant Cugat ha canviat molt en els darrers anys i que es diferencia d'aquelles celebracions vinculades a altres sants i amb menys durada que l'actual.

Tomàs Grau

La Festa Major és per sant Pere, però també ho va ser per sant Jaume i sant Cugat.

El pregó ha acabat amb el crit de 'visca la Festa Major!'.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.