250 persones opten a una de les set noves places de Policia Local


  • Comparteix:

250 persones s'han presentat aquest dimarts a la segona i tercera part de les proves per a una de les set places de Policia Local que l'Ajuntament ha convocat. Els aspirants sabran dilluns vinent si són un dels 50 primers escollits i si opten a fer l'última prova, la pràctica, el 10 de juliol. Els set escollits - cinc amb plaça de funcionari i dos com a interins- s'incorporaran al cos santcugatenc al setembre.

En total, l'Ajuntament ha rebut 390 sol·licituds per a les places convocades. Amb tot, aquest dimarts, s'han acabat presentant 250 persones a la segona i tercera part de les proves, centrades en un test psicotècnic i un altre de cultura general.

Els nous agents s'incorporaran a l'actual plantilla a partir de setembre. Serà llavors quan el cos policial passarà dels 83 policies actuals als 90. Una xifra, però, encara 'limitada' per a les necessitats de la ciutat, segons el tinent d'alcalde de Seguretat, Francesc Carol.

Francesc Carol

Hi ha una ràtio recomanada d'1,5 agents per cada 1.000 habitants. A Sant Cugat amb 88.000 habitants, estaríem per sota, fins i tot amb els set nous agents. La intenció és continuar convocant places en els propers anys.

La majoria dels aspirants -un 85%- són homes i un 15%, dones. La mitjana d'edat se situa en els 30 anys. Aquest factor, és segons Carol, molt positiu per rebaixar l'edat mitjana actual del cos.

Feia cinc anys que l'Ajuntament no convocava places de Policia Local.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.