Augmenta al 36% la participació local a l'Escola d'Estiu de l'Institut de la Infància


  • Comparteix:

La 2a edició de l'Escola d'Estiu de l'Institut de la Infància ha posat el punt final aquest divendres a una setmana de cursos monogràfics dedicats a la creativitat i l'educació emocional dels infants. L'organització ha quedat molt satisfeta d'aquesta 1a edició celebrada a Sant Cugat, que ha cobert més d'un centenar de places i ha incrementat fins al 36% la inscripció de mestres i pedagogs de la ciutat.

Les cinc jornades monogràfiques han abordat el desenvolupament emocional i la creativitat dels infants. Els professors i docents assistents a aquestes classes magistrals han rebut el coneixement d'experts en la matèria que han compartit metodologies innovadores. La setmana de l'Escola d'Estiu ha finalitzat aquest divendres amb una introducció a la pedagogia Montessori a càrrec de la presidenta de l'Associació Montessori a l'Estat espanyol, Ana Juliá.

La directora de l'Institut de la Infància, Verónica Bronstein, ha explicat a Cugat.cat que l'organització està molt satisfeta pel funcionament de l'Escola d'Estiu, per la programació impartida i la resposta dels participants. En total s'han cobert 101 places, la gran majoria de professors i pedagogs. D'aquest centenar, un 36% eren santcugatencs, un increment que quintuplica els números de l'any passat. Bronstein ha destacat la importància d'oferir formació de qualitat als educadors del país.

Verónica Bronstein

Hem de donar als educadors la possibilitat de tenir una formació creativa, innovadora, al dia i amb professorat de nivell. El que demanem pels nens ho necessiten també els docents.

Durant la setmana, han passat per l'Escola d'Estiu professors d'escoles santcugatenques com l'Avenç, Hatikva, Santa Isabel, Pins del Vallès, Collserola i La Farga. Gemma Aristoy, mestra de l'escola Santa Isabel, ha assistit a les cinc jornades del curs i assegura que ara disposa de noves eines que poden ser enriquidores per als alumnes.

Gemma Aristoy

No ens han donat cap manual que sigui una recepta màgica, però ens han obert la ment. Ens han ensenyat eines enriquidores.

La d'enguany ha estat la 2a edició de l'Escola d'Estiu, la primera que s'ha impartit a Sant Cugat. La Casa de Cultura ha acollit les cinc jornades de monogràfics, que han portat a la ciutat professors provinents de tota la geografia catalana.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.