El Voluntariat per la Llengua crea en 10 anys 575 parelles lingüístiques


  • Comparteix:

Les parelles lingüístiques són un dels eixos principals del Voluntariat per la Llengua, una entitat que porta més de 10 anys treballant a la ciutat per promoure el català entre les persones nouvingudes. La seva trajectòria la va fer mereixedora d'un dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2013, un guardó que l'associació va dedicar especialment als seus voluntaris, imprescindibles a l'hora d'emprendre la seva tasca de difusió del català. Cugat.cat s'endinsa amb un reportatge en les trobades que tenen aquests santcugatencs amb persones estrangeres, unes reunions on flueix l'intercanvi lingüístic però també el d'experiències personals.

El Voluntariat per la Llengua va néixer el 2002 de mans del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà de Llobregat, i l'any següent es va ampliar a la resta de seus que el consorci té escampades per Catalunya. Al 2007, el servei va agafar un nou impuls amb la implicació de la Secretaria de Política Lingüística.

En l'última temporada, el programa va tenir 35 parelles lingüístiques, que es trobaven durant una hora a la setmana i conversaven en català. El servei també té diversos comerços adherits que atenen aquesta llengua les parelles i els ofereixen avantatges exclusius.

A més, el Voluntariat participa activament en diverses de les activitats Sant Cugat. Així, per exemple, a Sant Jordi sol organitzar una lectura pública de poemes protagonitzada per les parelles lingüístiques, on cada membre llegeix un poema en la llengua de l'altra.
about author

Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.